Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιτυχημένα κύλησε η εκδήλωση στο Δήμο Αμαρουσίου με τη συμβολή του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»

Επιτυχημένα κύλησε η εκδήλωση στο Δήμο Α...

Παρουσιάστηκε το βιβλίο - λεύκωμα του Θεόδωρου Μαλλιά για τον Ολυμπισμό και τον Κωστή Παλαμά

Με επιτυχία και παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Πρόεδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, επισήμων και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που σκοπό είχε να τιμηθούν οι επέτειοι των διαχρονικών και οικουμενικών συμβόλων του Ολυμπισμού: τα 120 χρόνια Ολυμπιακού Ύμνου και τα 80 χρόνια Λαμπαδηδρομίας, στηρίζοντας συγχρόνως το σημαντικό γεγονός για την χώρα μας, της ανάδειξης του Ολυμπιακού Ύμνου από την UNESCO σε Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο/λεύκωμα για τον Ολυμπισμό και τον Κωστή Παλαμά, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.

Βασικοί συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν:

O Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και ο Πολιτιστικός φορέας «Μαρσύας» οι οποίοι είχαν επιμεληθεί την παρουσίαση με ομιλία, video για τον Ολυμπισμό και τον Παλαμά, και την έκθεση εικαστικών των μελών του Συλλόγου, με Ολυμπιακά θέματα.

Ο συγγραφέας, και Πρόεδρος του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» καθηγητής, Θεόδωρος Μαλλιάς με παραστατικό τρόπο ανέπτυξε και τεκμηρίωσε  με οπτικοακουστική μέθοδο στην ομιλία του, τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός ύμνος του Κωστή Παλαμά πρέπει να χαρακτηριστεί από την UNESCO σε πολιτιστική κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Επίσης ο συγγραφέας  αφιέρωσε το λεύκωμα στον Δήμαρχο κ. Πατούλη,  τιμής ένεκεν για την Πολιτιστική και κοινωνική του δράση.

Ο Δήμαρχος, κ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του έκανε αναφορά στον Ολυμπισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον συγγραφέα, τους συμμετέχοντες πολιτιστικούς φορείς και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού –Αθλητισμού κυρία Χαλιώτη, και πρότεινε να κάνει επίσημη εισήγηση - πρόταση, ως Πρόεδρος  στην  ΚΕΔΕ για την στήριξη, ανάδειξης του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά, σε Παγκόσμια Πολιτιστική κληρονομιά.

Υποσχέθηκε την πλήρη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και της ΚΕΔΕ.

Χαιρετισμό απεύθυνε και η Πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα «Μαρσύας» Γεωργία Γιάχου η οποία τόνισε την ανάγκη προβολής και διακίνησης του βιβλίου-λευκώματος για την ευαισθητοποίηση φορέων και επισήμων προσώπων με σκοπό την καθολική στήριξη της πρότασης για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου από την UNESCO.

Η παρουσίαση  video για τον Ολυμπισμό και τον Κωστή Παλαμά, επιμελημένα από το μέλος του ΔΣ πολιτιστικού Συλλόγου « Μαρσύα» , Σοφία Μαλλιά, εντυπωσίασε και συγκίνησε τους παριστάμενους.

Τέλος η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» με τα 70μέλη της υπό την διεύθυνση της καταξιωμένης μαέστρου Όλγας Αλεξοπούλου απέδωσαν με κατάνυξη και σεβασμό τον Ολυμπιακό ύμνο του Κωστή Παλαμά και τον Εθνικό ύμνο του Διονύση Σολωμού.

Την εκδήλωση που έγινε στο Μαρούσι την Τετάρτη 9/11, συντόνισε ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου από την Πάτρα.

Διαβάστε ακόμα:

Εκδήλωση στο Μαρούσι για τον Ολυμπισμό και τον Κωστή Παλαμά - Ομιλητής ο Πατρινός Θ. Μαλλιάς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις