Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα στις 11 το πρωί στη Μητρόπολη η κηδεία του Γιώργου Παυλίδη

Πάτρα: Σήμερα στις 11 το πρωί στη Μητρόπ...

Ο γνωστός υποδηματοποιός έφυγε πλήρης ημερών

Στις 11 το πρωί από τη Μητρόπολη Πατρών θα τελεστεί η κηδεία του γνωστού Πατρινου υποδηματοποιού Γιώργου Παυλίδη.Ο Γιώργος Παυλίδης έφυγε προχθες από τη ζωή πλήρης ημερών.

Γεννημένος στο Γελεντζίκ της Ρωσίας το 1926, βρέθηκε για πρώτη φορά στην ζωή του κυνηγημένος σε άλλη πόλη μαζί με την οικογένειά του αλλά χωρίς τον πατέρα του. Η επιχείρηση εκκαθάρισης των εχόντων ξένη υπηκοότητα και κυρίως των Ελλήνων ήταν σε εξέλιξη και η εξορία των επικεφαλής των οικογενειών το πρώτο μέτρο.

Με τεράστιες προσπάθειες δραπέτευσε ο πατέρας, βρήκε την οικογένεια σε άλλη πόλη, στο Νοβοροσίσκ και βρέθηκαν όλοι σε ένα καράβι με προορισμό τον προσφυγικό συνοικισμό Νεάπολη της Χαλκίδας.

Πήγε στο Δημοτικό αλλά και πάλι φύγανε για τον συνοικισμό Ευγένεια στον Πειραιά. Και μετά τον Αύγουστο του 1940 τέταρτη μετακίνηση στην Πάτρα.

Στην κατοχή έμαθε την τέχνη του υποδηματοποιού, τέχνη που γνώριζαν και εξέλιξαν στην Πάτρα οικογένειες που είχαν έλθει από εκείνα τα μέρη. Αυτονομήθηκε έκανε δικό του εργαστήριο που μετέτρεψε σε βιοτεχνία με τριάντα εργαζόμενους.

Προόδευσε, δίδαξε τεχνίτες, πρωτοπόρος σε μηχανές και σε μοντέλα. Ήταν ένας από την οικογένεια των βιοτεχνών υποδημάτων που έβαλε την σφραγίδα του στην εξέλιξη της τέχνης. Έκανε οικογένεια, άφησε απογόνους και έφυγε ήσυχα… όπως ήσυχα ήλθε στην πόλη μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις