Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρχαία Ολυμπία: Πραγματοποιήθηκε τo 1ο Joint Forum Adriatic and Ionian Macroregion του Πανεπιστημιακού Δικτύου UNIADRION

Αρχαία Ολυμπία: Πραγματοποιήθηκε τo 1ο J...

Στην αρχαία Ολυμπία στις 19-20 Οκτωβρίου 2016

To 1ο Joint Forum Adriatic and Ionian Macroregion: Universities, Cities and Chambers of Commerce του Πανεπιστημιακού Δικτύου UNIADRION (http://www.uniadrion.net/) πραγματοποιήθηκε στην αρχαία Ολυμπία στις 19-20 Οκτωβρίου 2016. Κατά τη διάρκεια του Forum είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, για πρώτη φορά στο πλαίσιο του δικτύου, οι τρεις πλευρές: Πανεπιστήμια, Δήμοι και Επιμελητήρια, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν οι συνέργιες των Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο Δίκτυο στους τομείς της έρευνας και της εκπαίδευσης, αλλά και της ουσιαστικής συνεργασίας τους με τη δυναμική των περιοχών που τους φιλοξενούν.

Τη σημασία της πολιτικής συνοχής, ως καταστατικής αρχής της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την ανάγκη να προωθηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικές ανάπτυξης, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, ως κεντρικός ομιλητής.

Τόνισε ότι η Ελλάδα, που έχει αναλάβει την προεδρία της EUSAIR από τον Ιούνιο του 2016, αξιοποιεί τους πόρους που έχει στη διάθεσή της για την υλοποίηση της Στρατηγικής ΕUSAIR με στόχο τη συνεκτική ανάπτυξη στη Μακροπεριφέρεια.

Οι τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής (καινοτόμος θαλάσσια ανάπτυξη (Blue Growth) - συνδεσιμότητα των μεταφορικών και ενεργειακών υποδομών - εναλλακτικές και βιώσιμες μορφές τουρισμού – περιβάλλον) αντιστοιχούν σε προτεραιότητες και της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην Ολομέλεια για την Εφαρμογή  EUSAIR από την προοπτική της ΕΕ, συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και με την παρέμβασή της, επιχείρησε να περιγράψει ένα πλαίσιο πολιτικής που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων μερών που εμπλέκονται στη στρατηγική της ΕΕ για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου.

Το Πανεπιστήμιό μας εκπροσωπήθηκε στο Forum από τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως, καθηγητή Γεώργιο Αγγελόπουλο. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Φόρουμ Επιμελητηρίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου Ροντόφλο Τζιανπιέρι, η εκπρόσωπος του Προέδρου του Φόρουμ των Πόλεων Αδριατικής – Ιονίου Λένα Πασίνοβιτς, καθώς και ο Γεν. Γραμματέας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής – Ιονίου Φάμπιο Πιλιαπόκο.

Οι εργασίες του Forum μεταδόθηκαν ζωντανά μέσω της WEB TV του Πανεπιστημίου μας (https://uptv.upatras.gr/).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To 1ο Joint Forum Adriatic and Ionian Macroregion στην αρχαία Ολυμπία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις