Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αθώοι οι 5 συλληφθέντες του Μαραγκοπούλειου από το Δικαστήριο της Πάτρας

Αθώοι οι 5 συλληφθέντες του Μαραγκοπούλε...

Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί αντιεξουσιαστές έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη αλληλεγγύης

Συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας στην Δημ. Γούναρη πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 25/10/2016, αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες αναρχικούς στο Μαραγκοπούλειο (το οποίο βρίσκεται στη Γούναρη πριν την συμβολή της με την οδό Χαραλάμπη) κατά την εκκένωση του χώρου από τους αστυνομικούς τον Αύγουστο του 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας ήταν αθωωτική για τους 5 κατηγορούμενους που κατηγορούνταν για την κατάληψη του Μαραγκοπούλειου.

Τον Αύγουστο του 2013 (πιο συγκεκριμένα στις 5/8 νωρίς το πρωί), η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε επιχείρηση εκκένωσης των τριών χώρων που είχαν καταληφθεί στην Πάτρα και δη στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην Κορίνθου, στο Μαραγκοπούλειο στην Γούναρη και στο στέκι Ν. Γκύζη στο ΑΤΕΙ.

Κατά την εκκένωση της κατάληψης του Μαραγκοπουλείου η αστυνομία είχε συλλάβει 5 άτομα ενώ είχε επίσης προσαγάγει άλλα 11 που λίγο αργότερα είχαν αφεθεί ελεύθερα.   Μετά από αρκετές αναβολές η δίκη έγινε το πρωί της Τρίτης 25/10/2016.

Οι αντιεξουσιαστές είχαν καλέσει τον κόσμο να βρίσκεται από τις 9 το πρωί σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Δικαστικό μέγαρο Πατρών, όπου και παρέμειναν για αρκετή ώρα. Μπροστά από τα δικαστήρια έγινε και διανομή έντυπου υλικού στον κόσμο, με τους αντιεξουσιαστές να ενημερώνουν τον κόσμο για το τι είχε συμβεί εκείνη την ημέρα στην Πάτρα.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα:Συγκέντρωση αναρχικών έξω από τα δικαστήρια,για τους συλληφθέντες στο Μαραγκοπούλειο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις