Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα υγρά μάτια των μικρών προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται από προχθές στο Ρίο-Οι πρώτες ημέρες στο...καταφύγιο της Αχαϊας- ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Τα υγρά μάτια των μικρών προσφυγό...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Κοιτούν τη θάλασσα και τη γέφυρα και σκέφτονται όλα όσα πέρασαν  τους τελευταίους μήνες μέχρι να φτάσουν σε ένα έστω προσωρινό ασφαλές κατάλυμα. Τα παιδιά των Σύριων προσφύγων ανυπομονούν να αγκαλιάσουν τους συγγενείς τους – συνήθως τον πατέρα τους- που ήδη βρίσκεται στη Γερμανία ή τη Σουηδία. Μέχρι τότε φιλοξενούνται  μαζί με τους συνοδούς τους στο ξενοδοχείο του Ρίου που μίσθωσε η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ.

Το thebest.gr βρέθηκε σήμερα στην ξενοδοχειακή μονάδα. Με σεβασμό στην ιδιωτικότητα αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων και κυρίως των μικρών παιδιών, σας μεταφέρουμε τις εικόνες από την περιοχή του Ρίου και τους πρόσφυγες που μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ βρήκαν σε ξενοδοχείο της Ποσειδώνος, ένα "λιμάνι" στον προορισμό τους για την κεντρική Ευρώπη.

Το προσφυγικό που επέστρεψε στην... καθημερινότητα της Πάτρας "ήρθε για να... ξαναφύγει"; Η εγκατάσταση των Σύριων στο Ρίο και οι μετανάστες του...λιμανιού-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πρόκειται για ανθρώπους που έζησαν τη φρίκη του πολέμου, τα άφησαν όλα πίσω και τρέχουν να σωθούν. Αρκεί να έρθει κανείς για λίγο στη θέση τους για να καταλάβει πως είναι να νοιώθεις σε έναν τόπο -όπως η Πάτρα- ασφαλής και αισιόδοξος για το μέλλον, ακόμη κι αν ξεκινάς από το "0" και το ταξίδι σου έχει και συνέχεια...

Η Πάτρα θα φιλοξενήσει συνολικά περίπου 200 πρόσφυγες από τη Συρία στο ξενοδοχείο Rio Beach με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

 

Ήδη την Δευτέρα έφθασαν στην περιοχή κι εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχείο οι πρώτοι 40, οικογένειες ευκατάστατες πριν τον πόλεμο, γυναίκες και παιδιά, ενώ αναμένονται σταδιακά άλλα 160 άτομα. Η συντριπτική πλειοψηφία θα μείνει στην περιοχή για διάστημα από μια εβδομάδα έως τρεις μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ταξιδέψουν στη Γερμανία ή τη Σουηδία όπου βρίσκονται οι συγγενείς τους.

Το ξενοδοχείο λειτουργούσε μέχρι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με Σέρβους τουρίστες.

Ήδη πάντως υπάρχουν αντιδράσεις και σε πρώτη φάση από τον σύλλογο καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής. Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Kοτοπούλης μιλώντας στο thebest.gr ανέφερε ότι "Ειναι η καλύτερη τουριστική ζώνη του Δήμου Πατρέων με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Η Γέφυρα το κάστρο, το Καζίνο, το Πορτο Ριο, τα κέντρα διασκεδάσης η εστιαση και η αναψυχή αποδεικνύουν αυτό.

Δεν υπαρχει αλλη τέτοια περιοχή στο Δήμο μας που να τα εχει όλα αυτα. Βεβαίως οι ανθρωποι αυτοι πρεπει να μείνουν κάπου με αξιοπρέπεια και θελουμε να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν οσο ειναι δυνατόν αυτο το τεράστιο προβλημα που εχουν. Νομίζω όμως οτι αυτή η εγκατάσταση δεν πρεπει να γίνεται σε τέτοιες περιοχές. Δεν εχω κατάστημα υγειονομικου ενδιαφέροντος στην περιοχή δυσφορία του κλάδου αποτυπώνω".

 

Γ. Κυρίτσης: Θα γίνει Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Δυτική Ελλάδα- Σύριοι που περιμένουν μετεγκατάσταση στο ξενοδοχείο της Πάτρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις