Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγωγές κατά του ΕΛΓΑ ετοιμάζει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας αν δεν δοθούν αποζημιώσεις

Αγωγές κατά του ΕΛΓΑ ετοιμάζει η Ομάδα Π...

Εως τις 30 Νοέμβρη για τις πλημμύρες της 25ης Ιουνίου στη Βουπρασία

Περιθώριο έως τις 30 Νοεμβρίου δίνει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας στον ΕΛΓΑ για την καταβολή των προκαταβολών των αποζημιώσεων στους πληγέντες τοματοκαλλιεργητές από τις πλημμύρες της 25ης Ιουνίου στη Βουπρασία. Ο πρόεδρος της Ομάδας κ. Βαλιανάτος, είχε προαναγγείλει την κατάθεση εξώδικού προς τον οργανισμό για τις καθυστερήσεις στις αυτοψίες που θα επέφεραν και καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις.

Πλέον ο χρόνος πιέζει, οι συνθήκες είναι ασφυκτικές για τους παραγωγούς και πρέπει να αρχίσει η ροή των αποζημιώσεων για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Βαλιανάτος τόνισε πως αν οι προκαταβολές των αποζημιώσεων δεν πιστωθούν στους λογαριασμούς των παραγωγών έως τις 15-30 Νοεμβρίου θα προχωρήσει το εξώδικο διεκδικώντας πλέον νομικά τα δικαιώματα των πληγέντων αγροτών. «Είχαμε ενημερώσει τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Κουρεμπέ για αυτό το θέμα. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να πάρουμε το δρόμο της δικαιοσύνης» σχολίασε ο κ. Βαλιανάτος.

Προχωρά η ομάδα της σταφίδας

Στις 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας. Ένα από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τη ΓΣ είναι η τροποποίηση του καταστατικού, για την κάλυψη όλης της Ηλείας στο θέμα της βιομηχανικής τομάτας, της ελιάς και της σταφίδας που αποτελεί και το κύριο ενδιαφέρον αυτή την περίοδο και γίνονται και οι ανάλογες κινήσεις ενημέρωσης των παραγωγών. Μάλιστα χθες έγιναν νέες εγγραφές σταφιδοπαραγωγών στην υπό σύσταση ομάδα και αναμένεται σταδιακά να αυξηθεί ο αριθμός τους, αφού τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια ομάδα παραγωγών είναι σημαντικά τη δεδομένη στιγμή.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις