Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στη Ναύπακτος ο Τέρενς Κουίκ: "Οι Δήμοι δεν είναι μόνο για να μαζεύουν τα σκουπίδια"

Στη Ναύπακτος ο Τέρενς Κουίκ: "Οι Δ...

Εγκαινίασε την 1η έκθεση NOSTOS EXPO 2016

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, εγκαινίασε στην Ναύπακτο την 1η έκθεση NOSTOS EXPO 2016, που διοργανώνει αυτό το τριήμερο ο Δήμος Ναυπακτίας με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Πολιτισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της ΚΕΔΕ. Το θέμα της έκθεσης αφορά τον εναλλακτικό και θεματικό Τουρισμό.

Σε σχετική ανακοίνωση του κ. Κουίκ αναφέρονται τα εξής: "Την κορδέλα των εγκαινίων του εκθεσιακού χώρου έκοψε ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κκ Ιερόθεο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Γιώργο Τζιάλλα και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Όταν κατακαλόκαιρο, πάνε περισσότερο από δύο μήνες, εδώ στην Ναύπακτο στο Γραφείο του, ο φίλος Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος μαζί με τους δύο Αντιδημάρχους του, τον Γιάννη Σύψα και τον Κώστα Καρακωστα, άρχισαν να μου μιλάνε για το σχέδιό τους NOSTOS EXPO, τους είπα:

«Τελικά, πράγματι είστε τρελοί. Ωραίοι τρελοί! Έχετε βαλθεί να κάνετε τη Ναύπακτο, με κάθε δημιουργικό τρόπο, ένα Πανελλαδικό κέντρο ενδιαφέροντος. Δύσκολο το εγχείρημα που μπήκε στο μυαλό σας, αλλά με λίγη βοήθεια απ’ όλους μας, και πρέπει και μπορείτε να το καταφέρετε».

ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΤΕ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

«Γνωρίζοντας, ότι κάποιοι ήθελαν να καπελώσουν αυτή την πρωτοβουλία, και αφού τους έστειλα το μήνυμα «μην το τολμήσετε», τα θεαματικά εγκαίνια της 1ης έκθεσης δείχνουν ότι ο πρωταρχικός σκοπός επιτεύχθηκε. Μπήκε ο πρώτος σπόρος, ώστε αυτός ο θεσμός να αρχίσει από του χρόνου να μεγαλώνει και να γιγαντώνεται.

Τον έχει ανάγκη η Πατρίδα μας. Και γι’ αυτό το Υπουργείο Τουρισμού – μου το έχει πει πολλές φορές η Έλενα Κουντουρά – κατάλαβε από την πρώτη στιγμή, ότι μπορεί μέσα από αυτήν την πολύ ιδιαίτερη Έκθεση, από αυτήν την πολύ ιδιαίτερη δράση, να βοηθηθεί στο όνειρο που πρέπει να κάνει πραγματικότητα η Ελλάδα, για Τουρισμό 365 μέρες του χρόνο, όχι μόνο εκεί όπου υπάρχουν όμορφες παραλίες – η Ελλάδα δεν είναι μόνο θάλασσα – αλλά σε οποιαδήποτε γωνιά της νησιωτικής ή ηπειρωτικής χώρας, όπου μπορούν να αναπτυχθούν δράσεις του εναλλακτικού – θεματικού Τουρισμού. Παράδειγμα οινοποιητικός, αναρριχητικός, καταδυτικός, περιπατητικός, οικολογικός, ποδηλατικός, εκκλησιαστικός κλπ

Και εδώ, οφείλω να προσθέσω και τον «κινηματογραφικό» Τουρισμό που προκύπτει και παράγεται μέσα από τις ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, οι οποίες θέλουμε να ενθαρρύνουμε για να γυρίζονται στην Ελλάδα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για εκτίναξη του τοπικού Τουρισμού, όπως συνέβη με το «Μάμα μια» στις Σποράδες, το «Λοχαγό Κορέλλι» στην Κεφαλονιά και παλιότερα τα «Κανόνια του Ναβαρόνε» στη Ρόδο, το «Παιδί και το Δελφίνι» στην Ύδρα και τον «Ζορμπά» στην Κρήτη.

Το Νομοσχέδιο για την ενθάρρυνση των ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα είναι στο τελικό του στάδιο και θέλω να υπογραμμίσω την πλήρη συμπαράσταση, βοήθεια που έχουμε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ τον Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Περοφερειών Κώστα Αγοραστό, οι οποίοι μου έχουν πει επανειλημμένα ότι κάθε Δήμος, κάθε Περιφέρεια που θα γίνουν κινηματογραφικό πλατό για μία ξένη ταινία, αυτό θα έχει τεράστιο οικονομικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες, τουριστική ανάδειξη των συγκεκριμένων Δήμων και ταυτόχρονα γιγάντωση του πολύμηνου Τουρισμού στην Ελλάδα.

ΟΙ ΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

«Αυτή η πρωτοβουλία του NOSTOS EXPO, αποδεικνύει, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι απλά να μαζεύει σκουπίδια, να βγάζει πιστοποιητικά γεννήσεως ή να βουλώνει τρύπες στους δρόμους. Είναι ένα ζωτικό κύτταρο της λειτουργίας του ελληνικού κράτους, που μπορεί να παράγει δημιουργικές ιδέες, δίνοντας νέα μορφή στην Πατρίδα μας. Καταλήγω λέγοντας, ότι ο θεματικός Τουρισμός, που μπορεί να συντηρήσει περιοχές και εκτός της λεγόμενης ελληνικής κλασσικής τουριστικής περιόδου, είναι κεντρικός κυβερνητικός στόχος».

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Σύψα, επισκέφθηκε όλα τα επιμέρους περίπτερα της Έκθεσης, συγχαίροντας και τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους αλλά και τους ιδιώτες που έλαβαν μέρος.

«Ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά τα περίπτερα και φορέων και οργανώσεων και ιδιωτών που ασχολούνται με τον οικολογικό Τουρισμό, δείχνοντας μία πραγματικά μεγάλη εναλλακτική πρόταση που έχει η Ελλάδα με την ατελείωτη μοναδικότητά της στους πολλαπλούς οικολογικούς μαγνήτες, για την προσέλκυση εκατομμυρίων τουριστών απ’ όλο τον κόσμο» σχολίασε ο Υφυπουργός.

ΟΙ ΙΔΙΑΤΕΡΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

Στο περιθώριο της εκδήλωσης NOSTOS EXPO 2016, Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κκ Ιερόθεο, όπως και με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλο.

Εξαιρετικά εποικοδομητική ήταν και η συνομιλία με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, στην οποία δεσμεύτηκε, ότι σύντομα θα επιστρέψει στην περιοχή, θα έχει συνάντηση εργασίας μαζί της στο γραφείο της στο Μεσολόγγι και μετά θα επισκεφθεί Δήμους για την καταγραφή εκκρεμοτήτων, που χρήζουν κεντρικής κυβερνητικής επίλυσης, ξεκινώντας από Αγρίνιο και Θέρμο που τους έχει σε εκκρεμότητα εδώ και καιρό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις