Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Aναπαύεται στον τόπο του μετά από 42 χρόνια ο καταδρομέας Ανδρέας Αναστασόπουλος

Ηλεία: Aναπαύεται στον τόπο του μετά από...

Eίχε "πέσει" στην Κύπρο

Στη γη που τον γέννησε, δίπλα στους αγαπημένους του γονείς, αναπαύεται από χθες το μεσημέρι ο Ανδρέας Αναστασόπουλος, ο ήρωας καταδρομέας από το Χάβαρι που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, σε ηλικία 21 ετών.Μετά από 42 ολόκληρα χρόνια από την κατάρριψη του NORATLAS, η τοπική κοινότητα Χαβαρίου υποδέχτηκε χθες το δικό της παιδί, το δικό της ήρωα, και τον κήδεψε όπως αρμόζει στους ήρωες.

Η επιστροφή του αποτέλεσε δικαίωση για τις δύο αδελφές του που δεν έχασαν ποτέ την ελπίδα τους και οι οποίες χθες με βαθιά συγκίνηση κατάφεραν, έστω και μετά από 42 χρόνια, να κηδέψουν τον αδελφό τους.

Συγκίνηση

Τα λείψανα είχαν παραληφθεί πριν μερικές ημέρες και χθες μεταφέρθηκαν στο Χάβαρι και στις 12 το μεσημέρι εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, παρουσία της οικογένειάς του, εκπροσώπων του στρατού και των αρχών του τόπου.

Ο πόνος βουβός, σαν να ήταν χθες που ο Ανδρέας Αναστασόπουλος έφυγε για να υπηρετήσει την πατρίδα του και άφησε την τελευταία του πνοή στο καθήκον.

Άλλωστε, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος έκανε λόγο για προσφορά αγάπης και πίστης και επεσήμανε ότι ο Ανδρέας Αναστασόπουλος από την πρώτη στιγμή που έχασε τη ζωή του οδηγήθηκε στο Θεό, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η κηδεία του τελέστηκε 42 χρόνια μετά…

 

Στο βαθμό του έφεδρου Ανθυπασπιστή

Ο διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Ηλείας Αντισυνταγματάρχης (ΤΧ) Κωνσταντίνος Σμυρνής, στον επικήδειο που εκφώνησε εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, έκανε γνωστό ότι ο Ανδρέας Αναστασόπουλος προήχθη στο βαθμό του Εφέδρου Ανθυπασπιστή και ανέλαβε να παραδώσει εκ μέρους της πολιτείας τα οστά του στους οικείους του.

Στον επικήδειο που εκφώνησε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αναφέρθηκε στο χαμό του Ανδρέα Αναστασόπουλου από ‘φίλια πυρά’ και κατέθεσε την ευγνωμοσύνη του στη μνήμη του. Έκανε δε γνωστό ότι ο δήμος Ήλιδας, μετά από πρόταση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Χαβαρίου κ. Σπύρου Παπαζαφειρόπουλου, σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα λάβει απόφαση για να δοθεί το όνομά του σε ένα δρόμο ή μία πλατεία του δήμου.

Απέδωσαν τιμές

Τα λείψανα του Ανδρέα Αναστασόπουλου, τυλιγμένα με τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου, μεταφέρθηκαν με άγημα της ΣΕΤΤΗΛ στο κοιμητήριο Χαβαρίου, όπου ετάφησαν δίπλα στους γονείς του. Την ώρα που τον υποδεχόταν η γη του Χαβαρίου, πυροβολισμοί έσχιζαν τον ουρανό, αποδίδοντας τιμές, ενώ οι παρευρισκόμενοι φώναζαν ‘Αθάνατος’.

Οι σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και το μετάλλιο που του απονεμήθηκε μετά θάνατον, παραδόθηκαν στις δύο αδελφές του.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν επίσης ο διοικητής της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας Σμήναρχος (Ι) Κωνστνατίνος Δελήμπασης, αξιωματικοί από την 117 Π.Μ. και τη ΣΕΤΤΗΛ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ζεύλας, ο πρόεδρος των πολεμιστών και τραυματιών της Κύπρου κ. Θανάσης Δασκόπουλος, από την Ένωση απόστρατων αξιωματικών του στρατού ο στρατηγός κ. Γιώργος Σταματόπουλος, καθώς επίσης αντιπροσωπεία μαθητών του Γυμνασίου Χαβαρίου συνοδευόμενοι από την διευθύντρια του σχολείου και την πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

 

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις