Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Αχαιός που θέλει να φέρει στο φως τον κρυμμένο θησαυρό της Τρίπολης μιλάει στο thebest.gr - Τι πιστεύει ότι θα βρει στην κεντρική πλατεία της πόλης

Ο Αχαιός που θέλει να φέρει στο φως τον ...

Όσα μας αποκάλυψε ο Βασίλης Παπαλαμπρακόπουλος

«Σφήκα» είναι ο Πατρινός 65χρονος Βασίλης Παπαλαμπρακόπουλος, με καταγωγή από την Τριταία Αχαΐας, που σύντομα θα σκάψει την πλατεία Τρίπολης με σκοπό να βρει τον θησαυρό που εκτιμά ότι βρίσκεται εκεί. Είναι έτοιμος να τον αποκαλύψει κρατώντας όμως "κλειστά τα χαρτιά του".

Ο 65χρονος φαίνεται ότι έχει χάρτες, πληροφορίες, αλλά και κάποια στοιχεία για θαμμένο θησαυρό στην περιοχή της πλατείας Ηρώων της Τρίπολης. Πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για χρυσό, πολύτιμα μέταλλα και αντικείμενα από την εποχή της τουρκοκρατίας.

Ο ίδιος πάντως δεν θέλησε να αποκαλύψει τα μυστικά του.

«Ο κρυμμένος θησαυρός υπάρχει εκεί από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Πιστεύω ότι πρόκειται για τετρακόσια κασονάκια του 1821 και πριν» λέει στο thebest.gr.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του τόνισε ότι στην κατοχή του υπάρχουν ντοκουμέντα που τον οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα ενώ θέλει να κρατηθεί γύρω από το θέμα άκρα μυστικότητα.

Αν και, μετά από αίτημα του, πήρε την άδεια από τον Δήμο Τρίπολης να προχωρήσει σε ανασκαφή κρατά μυστικό και το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες τις οποίες όπως δήλωσε θα πραγματοποιήσει μόνος.

Η συναίνεση του Δήμου ήταν απαραίτητη καθώς είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, ενώ πλέον –μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα φεύγει για την Πάτρα, αφού την οριστική άδεια ανασκαφής την εκδίδει ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Εφόσον βρεθεί ... θησαυρός, ο Δήμος θα είναι δικαιούχος στο 50% και το άλλο 50% θα πάει σε αυτούς που έκαναν το αίτημα.

Να σημειωθεί ότι εφόσον δοθεί οριστική άδεια, κάτι το οποίο ο κ.Βασίλης Παπαλαμπρακόπουλος προσπαθεί επί εννέα μήνες, στην ανασκαφή το «παρών» θα δώσουν η Τράπεζα της Ελλάδας, ένας αιρετός και ένας υπηρεσιακός παράγοντας του δήμου (Κότσινας και Αλεξοπούλου), η αστυνομία και η επιτροπή της αποκεντρωμένης.

Διαβάστε επίσης:

Πατρινός πήρε έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο να σκάψει στην πλατεία της Τρίπολης για να βρει θησαυρό από την Τουρκοκρατία!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις