Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρχίζουν επιτέλους οι πληρωμές στα... θύματα «ΑΣΠΙΣ Πρόνοια»- Εκατοντάδες οι περιπτώσεις στην Πάτρα

Αρχίζουν επιτέλους οι πληρωμές στα... θύ...

Μετά από 7 χρόνια

Εφτά ολόκληρα χρόνια μετά το «σκάνδαλο» της ασφαλιστικής εταιρίας ΑΣΠΙΣ Πρόνοια που άφησε ξεκρέμαστους χιλιάδες ανθρώπους που είχαν επενδύσεις τις οικονομίες τους σε κάποιο συμβόλαιο ζωής, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διανομές ποσών στους δικαιούχους απαιτήσεων των υπό εκκαθάριση εταιριών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και COMMERCIAL VALUE AAE.

Η διαδικασία θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με τους όρους και προϋποθέσεις που θα θέσει ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής. Ως ημερομηνία έναρξης της πιστοποίησης των δικαιούχων ορίζεται η 17η Οκτωβρίου 2016. Όπως εξηγεί το πρώην στέλεχος της εταιρίας και ασφαλιστής Νίκος Κανελλάκης πρόκειται για ένα πρώτο βήμα το οποίο γίνεται πλέον πραγματικότητα μετά τις πιέσεις που άσκησαν οι Σύλλογοι των «παθόντων», οι συνδικαλιστικοί φορείς αλλά και η Κυβέρνηση η οποία κάλεσε των εκκαθαριστεί να «τρέξει» της διαδικασίες.

«Είναι ένα θετικό μήνυμα και βήμα. Δεν θα μπει αμέσως όλο το ποσό αλλά μέρος του σε πρώτη φάση και αφορά τις απαιτήσεις που έχουν οι συμπολίτες από ασφάλειες ζωής είτε έχουν αναρτηθεί στον πίνακα είτε έχουν τελεσιδικήσει στα δικαστήρια μέχρι σήμερα. Υπάρχουν βέβαια ακόμα εκκρεμότητες με περιπτώσεις που βρίσκονται ακόμα στα δικαστήρια και πρέπει να βγουν καθώς δεν έχουν αναρτηθεί από τον εκκαθαριστή όλα τα συμβόλαια που είχαν επισυνάψει οι πελάτες».

Οι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της υπό εκκαθάριση εταιρείας που είναι  www.aspispronia.gr. Εκεί θα βρουν και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται τα οποία είναι: μια υπεύθυνη δήλωση που θα κατεβάσουν από την ιστοσελίδα, θα την επικυρώσουν στο ΚΕΠ, μια φωτοτυπία της ταυτότητας και μια φωτοτυπία της πρώτης σελίδα του βιβλιαρίου όπου να φαίνεται το ΙΒΝ. Όλα αυτά τα έγγραφα πρέπει να τα αποστείλουν στην  ταχυδρομική διεύθυνση Βασ. Σοφίας 60 & Παπαδιαμαντοπούλου, Αθήνα 11528, ώστε μετά τις 17 Οκτωβρίου να ξεκινήσουν να γίνονται οι πρώτες καταβολές χρημάτων.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κανελλάκης: « Έχουν αναρτηθεί οι πίνακες με το τι δικαιούται ο καθένας αλλά με βάσει τη νομοθεσία που έγινε μετά το κλείσιμο της ΑΣΠΙΔΑΣ κι έχει αναδρομική ισχύ, συστάθηκε ένα επικουρικό κεφάλαιο που είναι από όλες τις εταιρίες και το οποίο ελέγχει η Τράπεζας της Ελλάδος. Από αυτό το κεφάλαιο υποχρεωτικά το λιγότερο που θα πρέπει να δώσουν στον κάθε δικαιούχο είναι το 70% του ποσού, ενώ στην πορεία θα φανεί εάν προκύψει ολόκληρο το ποσό από την εκκαθάριση της εταιρίας».

Θέμα αγγίζει πάρα πολλού Πατρινούς οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά στον αέρα είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από το γραφείο του κ. Κανελλάκη έχουν χαθεί περίπου 5εκ. ευρώ ενώ υπήρχαν γραφεία στην πόλη από τα οποία ασφαλισμένοι έχασαν συνολικά 10 και 20εκ. Συνολικά στην Ελλάδα οι απώλειες των ανυποψίαστων πολιτών μπορεί να φθάνουν και το μισό δισεκατομμύριο.

Ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην σχετική ιστοσελίδα αναφέρονται τα εξής: «Το πρόσωπο, στο οποίο θα πιστωθούν τα ποσά και το οποίο οφείλει να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά είναι το πρόσωπο που έχει ενταχθεί στην Κατάσταση Δικαιούχων Απαιτήσεων από Ασφάλιση Ζωής από τα όργανα της εκκαθάρισης ή το πρόσωπο, το οποίο αναγνωρίζει ως δικαιούχο τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Διευκρινίζεται προς όλους τους δικαιούχους ότι το ποσό για το οποίο έχουν ενταχθεί στην Κατάσταση Δικαιούχων Απαιτήσεων από Ασφάλιση Ζωής, δεν είναι το συνολικό ποσό που θα εισπράξουν από τον ασφαλιστικό εκκαθαριστή κατά τη διαδικασία της καταβολής αλλά ποσοστό της συνολικής αναγνωρισθείσας απαίτησης.

Όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας, οι ασφαλισμένοι θα ικανοποιηθούν συμμέτρως από το ενεργητικό των υπό εκκαθάριση ασφαλιστικών εταιρειών ενώ ποσοστό του τελικού υπολοίπου (μη διανεμηθέντος) ποσού, δικαιούνται να εισπράξουν μετά το πέρας των ασφαλιστικών εκκαθαρίσεων από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

Ανακοινώσεις, ενημερώσεις και διευκρινίσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της εταιρείας  σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι ασφαλισμένοι για τυχόν απορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:

2114111215

2114111657

2114111656

2114110942

2114111856

Από σταθερό : 8005000018

Σημειώνεται ότι η παραπάνω πρωτοβουλία αποτελεί την πρώτη ενέργεια έναρξης ικανοποίησης και αποκατάστασης των δικαιούχων από ασφάλιση ζωής των υπό εκκαθάριση εταιρειών του Ομίλου ΑΣΠΙΣ.»

Διαβάστε επίσης:

Πληρωμές σε πρώην ασφαλισμένους της «ΑΣΠΙΣ»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις