Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ερωτηματικά και ανησυχία για την πτήση ψεκαστικού ελικοπτέρου πάνω από το Κοτύχι

Ερωτηματικά και ανησυχία για την πτήση ψ...

Οι άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά

Το σάιτ patrisnews.com αναδημοσίευσε ένα ενδιαφέρον φωτορεπορτάζ-καταγγελία (του Κυριάκου Γαλάνη) που ανήρτησε χθες στο χρονολόγιο του Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου. Όπως αναφέρεται, «στις 13-9-2016 κατά τις 9:30 είδα να ίπταται πάνω από την λιμνοθάλασσα Πρόκοπου ένα μικρό ελικόπτερο.

Περίεργο και παράξενο. Τηλεφώνησα στον φορέα Διαχείρισης και μου είπαν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση γι’ αυτό.

Ψάχνοντας να βρω τι γίνεται, τηλεφώνησα στον πύργο ελέγχου της κοντινής αεροπορικής βάσης και με ενημέρωσαν ότι ήταν ένα ψεκαστικό ελικόπτερο (το οποίο όντως ψέκαζε για τα κουνούπια-ποιός ξέρει από ποιά ώρα πριν το δω...). Ξανατηλεφωνώ στον φορέα και ενημερώνω περί του γεγονότος και μου είπαν ότι το υπουργείο Υγείας μάλλον έχει στείλει το Ε/Π για πρόληψη της ελονοσίας αλλά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Φορέα διαχείρισης και για την εξέταση του θέματος ορίστηκε διοικητικό συμβούλιο στις 20-9-2016 όπου και θα ενημερώνονταν περί του σκευάσματος που θα χρησιμοποιηθεί για να εγκρίνουν τους ψεκασμούς ή όχι.

Πέντε λεπτά αφότου έκλεισα το τηλέφωνο το ελικόπτερο και το συνοδό φορτηγό εξαφανίστηκαν (το Ε/Π κατευθύνθηκε προς Μεσολόγγι και το φορτηγό προς Λάππα). Μισή ώρα μετά βρήκα ένα μικρό νερόφιδο φρεσκο-πεθαμένο χωρίς ορατό κανένα ίχνος της αιτίας θανάτωσης, το οποίο και παρέδωσα στα γραφεία του φορέα για περαιτέρω διερεύνηση.

Στην επόμενη επίσκεψή μου 18-9-2016 στην περιοχή παρατήρησα στην λιμνοθάλασσα Πάπα πολλούς καστανοκέφαλους γλάρους να θηρεύουν κάποια ψάρια με χαρακτηριστική ευκολία ως προς την ανεύρεση και την μηδαμινή αντίσταση και ανύπαρκτη κίνηση των θηραμάτων, όταν τα έπιαναν οι γλάροι τα άφηναν μέσα στο νερό και τα ξανάπιαναν χωρίς να φεύγουν-99% νεκρά ήταν κατ' εμέ τα ψάρια. Και οι δύο λιμνοθάλασσες είναι και ιχθυοτροφεία. ΜΑΚΑΡΙ να κάνω λάθος εκτίμηση αλλά αν έχω δίκιο...

Ποιός ξέρει με τι φαρμάκι ψεκάστηκαν τα νερά τους και ποιός χαρτογιακάς έδωσε την έγκριση στο συνεργείο ψεκασμού να κάνει ότι γουστάρει χωρίς την έγκριση του Φορέα Διαχείρισης και ποιός σκορπάει απερίσκεπτα δηλητήριο σε ιχθυοτροφεία, τα ψάρια των οποίων θα καταναλωθούν από ανυποψίαστους ανθρώπους “καρκινιάζοντάς” τους; ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που θα αποφασίσει ότι για την πρόληψη της ελονοσίας (Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ) θα σκορπάει καρκίνο; ΠΟΙΟΣ ζύγιασε την παρέμβαση στην ισορροπία της αλυσίδας ζωής και την απώλεια βιομάζας στο εθνικό πάρκο; Απαντήσεις απαιτώ από όλους τους συναρμόδιους-σαν απλός πολίτης. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ας το αποδείξουν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι».

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις