Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Σχολικό ξεκίνημα με … πισωγύρισμα!

Σχολικό ξεκίνημα με … πισωγύρισμα!

Γράφει ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος - Πρόεδρος Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας, Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας

Ξεκινάει σήμερα η νέα σχολική χρονιά. Το σχολικό κουδούνι καλεί όλους τις μαθήτριες και τους μαθητές πάλι στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι για άλλη μια φορά να καταθέσουν την ψυχή τους και να υπερβούν τις δυσκολίες, προκειμένου να φανούν χρήσιμοι στους μαθητές τους και αποτελεσματικοί ως προς το πολυσήμαντο έργο, που τους έχει αναθέσει η ελληνική πολιτεία.

Ωστόσο, το σχολείο που θα συναντήσουν μαθητές και γονείς δε θα είναι ίδιο. Η εφαρμοζόμενη πολιτική στην παιδεία οδηγεί σε πισωγύρισμα. Η ποιότητα στην παιδεία θυσιάζεται στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής! Μόνο και μόνο για να γίνει περικοπή δαπανών και εξοικονόμηση πόρων, υποβαθμίζεται το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο.

Το νέο σχολείο θα έχει λιγότερους εκπαιδευτικούς, μειωμένες διδακτικές ώρες, αυθαίρετη περικοπή διδακτικών αντικειμένων (πληροφορική, αγγλική γλώσσα, φυσική αγωγή κ.λπ.), μετατροπή του ολοήμερου  σχολείου σε αποκλειστικό χώρο φύλαξης μαθητών, δάσκαλο να διδάσκει διδακτικά αντικείμενα, για τα οποία δε θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Καμία όμως βελτίωση στο αναλυτικό πρόγραμμα, στα βιβλία και στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Ακόμη, θα είναι σχολείο με λιγοστά χρήματα, με ελλιπή ασφάλεια και καθαριότητα, με περισσότερα κτιριακά προβλήματα και χωρίς προσανατολισμό.

Το βάρος μετατοπίζεται και πάλι στους ώμους των εκπαιδευτικών. Με μια βαλίτσα στο χέρι οι αναπληρωτές (πολλοί εξαιτίας των νέων ρυθμίσεων έμειναν αδιόριστοι) ξεκινούν για κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να υπηρετήσουν πολιτικές για το δημόσιο σχολείο με τις οποίες δε συμφωνούν. Η πολιτεία δεν τους ρωτά ή δε λαμβάνει υπόψη της τις θέσεις τους. Ωστόσο, από σήμερα και κάθε ημέρα θα δίνουν τη μάχη μαζί με τους μαθητές τους στις σχολικές αυλές και αίθουσες διδασκαλίας για ένα καλύτερο αύριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις