Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Κάτω τα χέρια από τη Χορωδία ΚΑΠΗ των Προσφυγικών

Κάτω τα χέρια από τη Χορωδία ΚΑΠΗ των Προσφυγικών

Του Λευτέρη Πέτρου

.O.S Κύριε Δήμαρχε!!!

Είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω κάτι που μ' ενοχλεί σαν μουσικό και με πειράζει σαν άνθρωπο.....

Πριν από δύο περίπου μήνες είχα προσκληθεί να παρακολουθήσω μια πρόβα τζενεράλε, της ορχήστρας και της χορωδίας ΚΑΠΗ των προσφυγικών...να πω κι εγώ την γνώμη μου ως μουσικός. Τη διεύθυνση του συνόλου αυτού έχει ο γνωστός και από άλλες χορωδίες και μπάντες, Σταύρος Σακοράφας. Ο μαέστρος λοιπόν (για όσους δεν το γνωρίζουν) είναι παιδί της...πάλαι ποτέ μπάντας του Δήμου, της τότε ωραίας εποχής της Πάτρας, όπου σχεδόν όλο το χρόνο-κάθε Κυριακή, μεσημέρι και βράδυ-ανέβαζε έργα σοβαρά, όπερες όπως AIDA, RIGOLETO, KARMEN και πολλές άλλες..και μαθητής των μεγάλων μαέστρων και διδασκάλων των Θ. ΚΑΒΒΟΥΡΑΒ. ΣΩΖΟΠΟΥΛΟΥΚ. ΚΑΡΥΔΑΚΗΚ. ΡΕΜΟΥΝΔΟΥΚ. ΒΑΦΕΙΑΔΗ.

Άκουσα τούς εξαίρετους μουσικούς της ορχήστρας και τούς χορωδούς-εραστές της τέχνης οι οποίοι ήσαν άψογοι!!! Εντύπωση μου έκαμε η αγάπη που είχαν γι' αυτό που έκαναν...Με τι αγωνία περίμεναν ν' αρχίσει η πρόβα και με τι ελπίδα να μην τελειώσει!!!

Στην συναυλία που έδωσαν την επόμενη Τρίτη (21 Ιουνίου) στο θεατράκι, είχαν μεγάλη επιτυχία, επαίνους και πολύ καλές κριτικές.

Παρ' όλα αυτά, έμαθα πως σε κάποιον κύριο (διοικητικό στέλεχος) δεν άρεσαν όλα αυτά και αποφάσισε τη χορωδία να την διαλύσει...Κύριε...τάδε μου (συγγνώμη δεν γνωρίζω τ' όνομά σας), εκτός των άλλων, η αριστερή κουλτούρα τα δίνει όλα για τέτοιες όμορφες καταστάσεις, στην πνευματική κρίση που μας πήγαν κάποιοι.

Κι εσείς που ανήκετε σ' αυτήν την παράταξη, τουλάχιστον αφήστε έτσι τα πράγματα που στο φινάλε έχουν μηδενικό κόστος για το Δήμο.....και ασχοληθείτε με τα τεράστια κονδύλια που φεύγανε από το Δήμο (Ευτυχώς όχι από τη δική σας σύνθεση) για ....κακοτέχνες και κακοτεχνίες.....Αυτά...............

Υ.Γ. Για να είμαι εντάξει όμως με τον εαυτό μου, οφείλω να επαινέσω τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του που κρατούν το κτήριο πεντακάθαρο και όλα λειτουργούν τέλεια..

ΕΥΓΕ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις