Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Συνεδρίασε ο τομέας παραγωγικών τάξεων της ΝΟΔΕ -Προβληματισμός για το μέλλον τον επενδύσεων

Πάτρα: Συνεδρίασε ο τομέας παραγωγικών τ...

Προτάσεις και στόχοι με σκοπό την δημιουργία θέσεων εργασίας

Προβληματισμός για το μέλλον των επενδύσεων, προτάσεις και στόχοι με σκοπό την δημιουργία θέσεων εργασίας στην πρώτη συνεδρίαση του τομέα παραγωγικών τάξεων της ΝΟΔΕ Αχαΐας.

“Πρέπει σήμερα να σκοτώσουμε το εγώ και να υιοθετήσουμε όλοι μας το εμείς” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της δεκαπενταμελούς Επιτροπής Παραγωγικών Τάξεων της ΝΟΔΕ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Καρακίτσος στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Παρουσία και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέα Μαζαράκη, τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν, επεξεργάστηκαν και αξιολόγησαν προτάσεις προσπαθώντας να βρουν λύσεις σε προβλήματα που μαστίζουν τις επιχειρήσεις της περιοχής και τους ανθρώπους της, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας.

Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το μεταναστευτικό, η καθυστέρηση των μεγάλων δημοσίων έργων της περιοχής μας όπως η κατασκευή της Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου, το “πάγωμα” προγραμματισμένων επενδύσεων οι οποίες θα φέρουν την ανάπτυξη και την αναγέννηση της βιομηχανίας, η εγκατάλειψη των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα, η “καθίζηση” που έχει υποστεί ο κλάδος της οικοδομής μέσα από τον οποίο ζουν εκατοντάδες επαγγέλματα, η υποβάθμιση του λιμανιού της Πάτρας που πρέπει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο και τα κόκκινα δάνεια που έχουν ξεκληρίσει τους επιχειρηματίες και βεβαίως του εργαζόμενους σε αυτές, ήταν ζητήματα που απασχόλησαν τα μέλη της επιτροπής κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Καρακίτσος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών, μικρών και μεγάλων,ώστε να επενδύσουν στον τόπο μας με σκοπό την δημιουργία θέσεων εργασίας ωστε να βρίσκουν δουλειά τα παιδιά μας, οι νέοι μας και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν.

Χωρίς επενδύσεις δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση. Η μείωση της φορολογίας αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να φέρουμε πίσω όλες εκείνες τις εταιρείες που μετανάστευσαν. Και δεν αποτελούν όλα τα παραπάνω αντιπολίτευση, αλλά την πραγματικότητα την οποία υφιστάμεθα”.

Η αγωνία των μελών της ομάδας παραγωγικών τάξεων της ΝΟΔΕ Αχαΐας για το μέλλον των επιχειρήσεων της περιοχής αποτυπώθηκε σε όλους τους τόνους από τους παρευρισκόμενους στην σύσκεψη, καταλήγοντας ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι η πρωτεύουσα της Πελοποννήσου έχει φωνή, προγραμματίζοντας τακτικές συνεδριάσεις ακόμα και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος παρουσία τομεαρχών.

Μάλιστα δεν απέκλεισαν το γεγονός να ζητήσουν και συνάντηση με τον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητροτάκη.

“Η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οραματιζόμενη μια οικονομία πολλών δεκαετιών πριν, το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι να οδηγήσει επενδύσεις και επενδυτές εκτός συνόρων” ανέφεραν χαρακτηριστικά μέλη της επιτροπής, δηλώνοντας ωστόσο έτοιμα να αντιδράσουν αποτρέποντας αυτή την καταστροφική πορεία.

Επιπλέον καθορίστηκε να πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα ημερίδα με την παρουσία πρώην Υπουργών, στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και σημαντικών ανθρώπων επιχειρηματικών κλάδων στην οποία ζητούμενο είναι να ακουστούν απόψεις και να κατατεθούν προτάσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας στην περιοχή μας και όχι μόνο.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η πολιτικός μηχανικός Γιωργία Κιόση, ο επιχειρηματίας στις διεθνείς μεταφορές Γιώργος Πλέσσας, ο ασφαλιστής Ηλίας Κονταξής, ο ξενοδόχος Ηλίας Μεντζελόπουλος, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Λεωνίδας Πανίτσας, ο έμπορος άνθεων και φυτών Μάκης Κατσιγιάννης, ο τέως Γενικός Διευθυντής της Coca Cola Σπυρίδων Σπεντζούρης, ο έμπορων ζωοτροφών Σταύρος Μαλλιώρης, ο επιχειρηματίας στον τομέα των υποδημάτων Ηλίας Παυλίδης, ο επιχειρηματίας Αμβρόσιος Μεντζελόπουλος, ο επενδυτικός σύμβουλος Ευστάθιος Κατσαντάς και ο υπεύθυνος Social Media της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέας Κάτσενος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΟΔΕ:"Να Ανακαλέσει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ τις καθαιρέσεις Προϊσταμένων στα Νοσοκομεία μας"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις