Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Τζανάκος για την κουκουναριά της Αρόης: "Με μεγάλη ευκολία κόβονται δέντρα παντού"

Ν. Τζανάκος για την  κουκουναριά της Αρό...

"Η κουκουναριά που μας εκθέτει"

Στο θέμα της κουκουναριάς της Αρόης αναφέρεται ο Νίκος Τζανάκος και επισημαίνει:"Η θέση της παράταξής μας είναι εξαρχής  και καθαρή. Με κάθε τρόπο να βρεθεί λύση, προκειμένου να σωθεί η κουκουναριά της Αρόης. Αφορμή όμως της συγκεκριμένης παρέμβασής μας, είναι δύο ενέργειες, οι οποίες εκθέτουν τη Δημοτική Αρχή. Την εκθέτουν σαν λογική και σαν φιλοσοφία.

Τι ανάγκασε άραγε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να δώσει κατεύθυνση στις υπηρεσίες του Δήμου και να τοποθετηθούν και δημοσιοποιήσουν κείμενο, κρίνοντας την πρόταση των αρχιτεκτόνων και όχι προτείνοντας οι ίδιες; Ποια εντολή έχει δώσει στις υπηρεσίες; Έδωσε εντολή να ερευνηθούν οι τρόποι παρέμβασης στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να σωθεί η κουκουναριά; Ζήτησε και έχει στα χέρια του προτάσεις και κόστος; Απευθύνθηκε σε κάποιους ειδικούς; Γιατί πηγαινοφέρνει ένα κείμενο, γραμμένο εδώ και τρία χρόνια, από άλλη Δημοτική Αρχή;

Δίχως να έχει κάνει καμιά κίνηση ή παρέμβαση στο συγκεκριμένη σημείο, έστω να βελτιώσει την κατάσταση και να προστατεύσει τους διερχόμενους! Γιατί αφήνει ανεξέλεγκτη την κατάσταση, προκειμένου να τεκμηριώσει και με άλλα ατυχήματα το κόψιμο της κουκουναριάς;

Υπάρχουν δεκάδες δρόμοι στην πόλη οι οποίοι μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο και προκαλούν ατυχήματα. Κάποιοι από αυτούς έχουν για πολλά χρόνια και ανεξάρτητα από Δημοτικές Αρχές, προκαλέσει πολλαπλάσια ατυχήματα από ότι η κουκουναριά.

Ποια είναι σε αυτές τις περιπτώσεις (αλλά και σε αντίστοιχες διαφορετικού είδους) η  αυτονόητη εντολή προς την υπηρεσία; Να αφεθεί η κατάσταση δίχως καμία παρέμβαση ώστε να συνεχίσουν τα ατυχήματα;

Αρκετές φορές όταν οι υπηρεσίες του Δήμου δεν επαρκούν, ζητιέται και η συνδρομή φορέων που μπορούν να βοηθήσουν (ΤΕΕ, Πανεπιστήμιο,  Σύλλογος αρχιτεκτόνων κλπ).

Η δεύτερη αιτία αυτής της παρέμβασης έχει να κάνει με μια ατυχή πρόταση, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Θα αντικαταστήσουμε το δένδρο. Από μόνη της αυτή η κίνηση, αποδεικνύει έλλειψη διάθεσης και σωστής αντιμετώπισης ενός προβλήματος. Και γιατί πρέπει να αντικαταστήσετε την κουκουναριά με δενδροφύτευση στο δρόμο της Αρόης; Αν είναι αναγκαίο, αν πρέπει, αν γίνεται να φυτέψετε δένδρα κύριε αντιδήμαρχε, κάντε το ανεξάρτητα από το θέμα της κουκουναριάς. Τι σας εμποδίζει και δεν το έχετε κάνει; Το πράσινο και η δενδροφύτευση γίνεται όχι για λόγους δικαιολογίας μιας ενέργειάς μας, αλλά για λόγους ουσίας. Αφήστε που τις περισσότερες φορές η υπόσχεσή σας δεν υλοποιείται!!!

Εν κατακλείδι: Φέρτε στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρουσιάστε τα έγγραφά σας που να αποδεικνύουν, πως η εντολή σας ήταν εξαρχής, να βρεθεί τρόπος και να γίνουν προτάσεις, συνοδευόμενες από το αντίστοιχο κόστος.

Φέρτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις εντολές και παρεμβάσεις που έχετε κάνει στο σημείο, προκειμένου να μειωθούν τα ατυχήματα και να βελτιωθεί η κατάσταση. Πρακτικά όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοια  παρέμβαση, αλλά έχει επιδεινωθεί επί θητείας σας η κατάσταση και ο κίνδυνος έχει πολλαπλασιαστεί (παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού, κάδοι απορριμμάτων που εμποδίζουν τη διέλευση ακόμα και πεζών, κολωνάκια, σήμανση, βελτίωση οδοστρώματος κλπ).

Θεωρούμε πως ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος, με την πρακτική του, εκθέτει τη Δημοτική Αρχή, αφού σε ότι αφορά πράσινο και δένδρα, δεν επιλέγει αρχικά να παρέμβει, να προσπαθήσει να δώσει λύσεις,  αλλά με μεγάλη ευκολία ακολουθεί το γνωμικό ¨Πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι¨.  Προτιμά να κόψει ένα δένδρο αντί να τοποθετήσει λίγα πλακάκια!!!

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, την επόμενη Παρασκευή, φέρνει εισήγηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για να κόψει άλλα δέκα περίπου μεγάλα δένδρα, σε έναν μόνο δρόμο της πόλης. Ας ελπίσουμε πως θα τον σταματήσουν, όπως συνέβη πριν από λίγες ημέρες στην Πατρέως.

Μέχρι σήμερα, στη μικρή σχετικά θητεία του, έχει κόψει τόσα δένδρα, όσα δεν έχουν κοπεί τα τελευταία τριάντα-σαράντα χρόνια.

Η Δημοτική Αρχή καλείται να αλλάξει αυτή την πρακτική και νοοτροπία.

Δεν της πρέπει.

Πάτρα: η δική μας πόλη

Νίκος Τζανάκος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις