Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ετοιμάζεται ο ιερός ναός Παντανάσσης για την μεγάλη του θρησκευτική πανήγυρη

Πάτρα: Ετοιμάζεται ο ιερός ναός Παντανάσ...

Την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2016

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλησιάζει η μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη της μεγάλης ενορίας της Παντάνασσας στην Πάτρα. Ο ιστορικός ιερός ναός που ξανάνοιξε αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής, τον περασμένο Νοέμβριο, θα πανηγυρίσει το τριήμερο 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2016 θα γίνει η λιτανευτική έξοδος της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Παντανάσσης από τον θρόνο της στην εξωτερική πλευρά του ναού για ιερό προσκύνημα από τους πιστούς. Τόσο στον πανηγυρικό εσπερινό το απόγευμα της Τετάρτης όσο και στην ιερά ακολουθία το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου που τιμάται το Γενέσιο της Παναγίας, αναμένεται να χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Πλήθος πιστών από όλη την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή επίκειται να περάσει από το ναό της Παντάνασσας, ν’ ανάψει το κερί του και να προσκυνήσει τη χάρη της Παναγίας.

Η εικόνα της Παντάνασσας θα παραμείνει στην είσοδο του ναού μέχρι και την ημέρα που τιμάται η Ύψωσις του Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις