Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Ανδρέα Σαββανή, του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Ανδρέα Σαββαν...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Σήμερα η κηδεία του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών

Έφυγε από τη ζωή μετά από ασθένεια ο 80χρονος Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου Πατρών Ανδρέας Σαββανής. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 12.30 το πρωί από τον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Η ταφή θα γίνει από το νεκροταφείο της Αλεξιώτισσας.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου, πατήρ Νικόλαος Μήλας, μιλά στο thebest.gr για τον Ανδρέα Σαββανή με συγκίνηση και θερμά λόγια. Ήταν άλλωστε στο ναό, από τις 4 Σεπτεμβρίου του 1988 και πριν στον Άγιο Δημήτριο Πατρών.

"Ήταν ένας άξιος ακέραιος άνθρωπος και χαρακτήρας. Ένας άνθρωπος δραστήριος, ευγενής, ζωντανός, ένα παιδί που δεν μεγάλωσε ποτέ. Αγαπούσε πολύ την ψαλτική. Δεν χόρταινε. Μια φωνή πατριαρχική, ένας ψάλτης παραδοσιακός, ένας άρχοντας Πρωτοψάλτης" δηλώνει στo thebest.gr o πατήρ Νικόλαος.

Η συνεργασία που είχαν ήταν άριστη. "Δεν ενοχληθήκαμε ποτέ. Δεν θέλω να το πιστέψω ότι έφυγε. Δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, τέτοιοι ψάλτες", προσθέτει.

Μέχρι τελευταία σχεδόν στιγμή ο Ανδρέας Σαββανής ήταν στο ψαλτήρι. Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες είχε πάρει αναρρωτική άδεια.

Ήταν πατέρας δύο κοριτσιών, από τα οποία απέκτησε εγγόνια, ενώ είχε τη χαρά να δει και δισέγγονο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις