Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεταφέρθηκαν στα κέντρα φιλοξενίας οι ασυνόδευτοι ανήλικοι του Αλλοδαπών

Μεταφέρθηκαν στα κέντρα φιλοξενίας οι ασ...

''Η μεταφορά των ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας αποτελεί προτεραιότητα'' τόνισε ο Μουζάλας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα και των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, οι 22 ανήλικοι που βρίσκονταν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη μεταφέρθηκαν επιτυχώς και πλέον βρίσκονται ασφαλείς σε Κέντρα Φιλοξενίας για Ασυνόδευτους Ανηλίκους για Μακρόχρονη Διαμονή.

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν 10 ασυνόδευτοι ανήλικοι στις 8/8/2016 στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ερυθρού Σταυρού στην Αγριά στον Βόλο, 6 ασυνόδευτοι ανήλικοι στις 10/8/2016 και επιπλέον 6 στις 11/8/2016 στο Κέντρο Φιλοξενίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στα Ανώγεια της Κρήτης.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτός των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών συμμετείχαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο Εργασίας διά της αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η ΜΚΟ ΜΕΤΑ δράση, ο Ερυθρός Σταυρός και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά σε κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων για μακρόχρονη διαμονή των ανηλίκων που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα.

Σχετικά  με τη μεταφορά των ανηλίκων ο κ. Μουζάλας δήλωσε:

«Η μεταφορά των ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας αποτελεί προτεραιότητα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και την αναγκαιότητα για μεταφορά όλων των ανηλίκων σε αρτιότερες δομές.

Η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι -με προσήλωση- προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις