Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκίνησε το πρώτο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο, στην Ελλάδα - ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε το πρώτο φεστιβάλ γλυπτικής στη...

Στην Αμμουδάρα του νομού Ηρακλείου

Το πρώτο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο, στην Ελλάδα, ξεκίνησε την 1η Αυγούστου στην Αμμουδάρα, του νομού Ηρακλείου. Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου, θα διαρκέσει έως τις 12 Αυγούστου 2016.

Σύμφωνα με τους οργανωτές του είναι το πρώτο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα ενώ η είσοδος και η συμμετοχή του κοινού σ’ αυτό  είναι ελεύθερες.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ, έργα θα δημιουργήσουν ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης σε συνεργασία με τον πανεπιστημιακό καθηγητή Γλυπτικής από την Ουκρανία Γιούρι Μίσκο και τη γλύπτρια Λιουντμίλα Μίσκο, στη θέση Ξηροπόταμος.

Τα έργα τους  έχουν ως θέμα τη θάλασσα.

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ θα ασχοληθούν με τον εγκιβωτισμό της άμμου σε καλούπια, ενώ τις επόμενες ημέρες θα φιλοτεχνούν τα έργα τους δίπλα στη θάλασσα.

Το κοινό, μικροί και μεγάλοι καλούνται να δημιουργήσουν τα δικά τους γλυπτά από άμμο στην παραλία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου, Κώστα Μαμουλάκη, αυτό το φεστιβάλ «προβάλει το Μαλεβίζι και την Κρήτη γενικότερα σε όλο τον κόσμο», αλλά μπορεί να δείξει και «δρόμους εναλλακτικού τουρισμού που τόσο επιζητούμε».

Το φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ώστε ο δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τους γλύπτες να μπορέσει μελλοντικά να δημιουργήσει ένα μεγάλο θεσμό στις παραλίες του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις