Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Δράση» ίσως, «Άμεση» όχι- Όταν επί μία ώρα περιμένεις το «100» στο κέντρο της Πάτρας, με έναν νέο άνθρωπο ξαπλωμένο μέσα στο δρόμο

«Δράση» ίσως, «Άμεση» όχι- Όταν επί μία ...

Ένα συμβάν στο κέντρο της πόλης

Κυριακή βράδυ, στην οδό Κοραή, ένας νέος άνθρωπος κείται ακίνητος, ξαπλωμένος ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Μέσα στο σκοτάδι είναι φανερό ότι αν κάποιο από τα δύο αυτοκίνητα φύγει, θα πατήσει των ξαπλωμένο στο κεφάλι. Πέραν του ότι όπως είναι ακίνητος δεν ξέρεις αν είναι τραυματισμένος ή απλά κοιμάται. Στις 21:23 καλώ την Άμεση Δράση και αναφέρω το περιστατικό. «Ερχόμαστε» μου απαντά ο ευγενέστατος κύριος που είναι στο τηλεφωνικό κέντρο της «Άμεσης Δράσης». 21:49 ξανακαλώ και η γραμμή πέφτει. 21:50 (δηλαδή 27 λεπτά μετά την πρώτη κλήση) καλώ πάλι και απαντάει ο ίδιος κύριος.

-«Σας κάλεσα πριν μισή ώρα για ένα περιστατικό στην Κοραή» του λέω.

-«Ναι έχω ειδοποιήσει το περιπολικό και το ΕΚΑΒ και έρχονται, αλλά έχουν καθυστερήσει σε ένα τροχαίο» μου απαντά.

Στις 22:13 και καθώς ουδείς έχει εμφανιστεί καλώ το ΕΚΑΒ. Σηκώνει μια ευγενέστατη κυρία το τηλέφωνο, της αναφέρω το περιστατικό και μού απαντάει: «κύριέ μου, δεν μάς έχει ειδοποιήσει κανείς, είναι η πρώτη κλήση που δεχόμαστε για το περιστατικό. Σας παρακαλώ μείνετε εκεί και ερχόμαστε αμέσως».

Στις 22:23 καταφθάνει ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης (ακριβώς μία ώρα από την πρώτη μου κλήση) και αμέσως εμφανίζεται και το ασθενοφόρο (μόλις 10 λεπτά από τη στιγμή που τους κάλεσα).

Ο νεαρός, μάλλον Φιλανδός στην καταγωγή και μάλλον σε κατάσταση βαριάς μέθης παρελήφθη από το περιπολικό.

Γράφουμε την εν λόγω ιστορία για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί αν στο κέντρο της Πάτρας, καλείς για βοήθεια την «Άμεση Δράση» και κάνει μία ώρα να έλθει, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αστυνόμευσης της πόλης, για το οποίο πιθανόν δεν ευθύνονται οι Αστυνομικοί της Αχαΐας, αλλά οι ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν.

Δεύτερον, για το «ψεματάκια» που μας είπαν ότι  «έχει γίνει τρακάρισμα» και «έχουν ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ». Ούτε τρακάρισμα είχε γίνει, ούτε το ΕΚΑΒ είχε ειδοποιηθεί.  Επειδή δεν θέλουμε να καταδικάζουμε ανθρώπους για ένα λάθος, πιθανόν τα «ψεματάκια» οφείλονταν στην προσπάθεια του (ευγενέστατου, επαναλαμβάνω) Αστυνομικού που βρισκόταν στο τηλεφωνικό κέντρο να καλύψει την υπηρεσία.

Πάντως το μεγάλο πρόβλημα που αναδεικνύει η ιστορία είναι η ελλιπής Αστυνόμευση της περιοχής. Για την οποία δεν ευθύνονται τα δυο «ψεματάκια», αλλά η προφανής έλλειψη προσωπικού. Κι ας ευχηθούμε αυτή η έλλειψη, να μην προκαλέσει κάποια στιγμή σοβαρά προβλήματα. Πάντως, αν στη χθεσινή περίπτωση, ο άνθρωπος δεν ήταν απλά μεθυσμένος, αλλά τραυματισμένος σε σημείο που δεν φαινόταν, όπως ήταν ξαπλωμένος, τότε πιθανόν, δεν θα χρειαζόταν γιατρός, αλλά το Γραφείο Τελετών.

Επίσης, να επισημάνουμε, την άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ, αλλά και την αγωνία της τηλεφωνήτριας, να μην αφήσουμε μόνον του τον άνθρωπο. Ειλικρινά, μπράβο τους.

Για την μεταφορά

Ν.Π. ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτογραφία από το εν λόγω περιστατικό. Παρά το σκοτάδι διακρίνονται τα πόδια του ξαπλωμένου νέου

Φωτογραφία από το εν λόγω περιστατικό. Π...

Φωτογραφία από το εν λόγω περιστατικό. Παρά το σκοτάδι διακρίνονται τα πόδια του ξαπλωμένου νέου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις