Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλοκαιρινά μπουρίνια σε Δυτική Ελλάδα, Ιόνιο και Ήπειρο

Καλοκαιρινά μπουρίνια σε Δυτική Ελλάδα, ...
Βγενόπουλος Φάνης

Αλλάζει για λίγο ο καλός καιρός

Βροχές και καταιγίδες επιφυλάσσει για σήμερα ο καιρός σε αρκετές περιοχές με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ οι περιοχές που θα επηρεαστούν από το πρόσκαιρο κύμα κακοκαιρίας είναι το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική και κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία. Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και το Ιόνιο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά και βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις  παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Από αργά το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα στα Ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και από αργά τη νύχτα στα βόρεια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις