Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομίτισσας

Τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυ...

Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Όλοι οι δρόμοι την ερχόμενη Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 στις 19.00 το απόγευμα, θα οδηγούν στον πανέμορφο, καταπράσινο χώρο της ιεράς Μονής της Παναγίας Γηροκομίτισσας όπου όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, θα ψαλούν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Επιτάφιος Ύμνος της Παναγίας μας, με περισσή μεγαλοπρέπεια και ιεροπρέπεια. Θα ακολουθήσει και η λιτάνευση της ιεράς και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας που φυλάσσεται στο ιστορικό μοναστήρι της Πάτρας.

Στην ιερά ακολουθία που αναμένεται να παρακολουθήσει πλήθος πιστών, θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος συνεπικουρούμενος και από άλλους ιερείς, ιεροδιάκονους καθώς και ιεροψάλτες. Αναμένεται να παραστεί και να συγχοροστατήσει και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών «τά ἐγκώμια τῆς Παναγίας ψάλλονται κάθε χρόνο στήν ὡς ἄνω Ἱερά Μονή καί εἶναι ποίημα τοῦ ἀοιδίμου Μητροπολίτου Πατρῶν Διονυσίου, τό ἔτος 1541».

Στην ιερά ακολουθία των Εγκωμίων στην Παναγία, θα λάβει μέρος και ο καθηγούμενος της ιεράς Μονής Γηροκομείου, αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις