Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ψυχάρης: ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά μάλλον έχει πολλά να πει

Ψυχάρης: ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να...

ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ Π. ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Αν ήταν ο πατέρας μας, θα φροντίζαμε να τον περιποιηθούμε, να μην τον φορτώνουμε με έννοιες και να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο, ώστε να κυλήσει η υπόλοιπη ζωή του όσο πιο ήσυχα γίνεται.

Γιατί για έναν άνθρωπο που η υγεία του έχει επιβαρυνθεί τόσο, που ούτε να μιλήσει δεν μπορεί, το μόνο που σκέφτεσαι είναι πώς να τον κρατήσεις μακριά από ταλαιπωρίες και να εξασφαλίσεις να κυλάει ήρεμα και ξένοιαστα ο χρόνος που έχει μπροστά του.

Σε έναν τέτοιο άνθρωπο έμοιαζε ο άνθρωπος που εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης, ενώπιον της Εξεταστικής της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

«Σταύρος Ψυχάρης, ετών 70» ήταν τα μοναδικά λόγια που με δυσκολία βγήκαν από το στόμα του και έγιναν κατανοητά. Όλες οι υπόλοιπες λέξεις που προσπάθησε να αρθρώσει δεν γίνονταν κατανοητές. Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορούσε καν να μιλήσει. Όπως προέκυψε από την επιστολή που κατέθεσε στην Επιτροπή πάσχει από πάρκισον, ενώ προ ενός έτους υπεβλήθη και σε εγχείρηση καρδιάς.

Μέχρι και βουλευτές που του έχουν σούρει τα εξ αμάξης, συμφώνησαν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να καταθέσει.

Και αναρωτιέμαι: τι είναι εκείνο που κάνει έναν άνθρωπο σε τέτοια κατάσταση, αντί να επιζητά την ηρεμία μιας ήσυχης ζωής, να επιμένει ακόμα να ασχολείται με κανάλια, εφημερίδες, τηλεοπτικές άδειες και δάνεια;

Κι αν για τον ίδιο η ενασχόληση με όλα αυτά, αποτελεί προσπάθεια αντίστασης και τελικά άρνησης της φθοράς και της συνακόλουθης πτώσης που προκαλεί μια σοβαρή ασθένεια, τι είναι εκείνο που κάνει τους συνεταίρους του και λοιπούς συνεργάτες του σε κανάλια, εφημερίδες και λοιπές μπίζνες, αντί να τον  περιβάλλουν με ανθρώπινη συμπάθεια δείχνοντάς του το δρόμο της …αποστρατείας, να συνεχίζουν να τον αντιμετωπίζουν ως μάχιμο στρατηγό και δη των Ειδικών Δυνάμεων (δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν σε αυτή τη χρονική συγκυρία);

Δεν μπορεί να είναι απλά η άρνηση ενός ανήμπορου να συμβιβαστεί με τη φθορά, ούτε το τακτ του περίγυρού του να μην τού υποδείξει το δρόμο της ηρεμίας, που κρατάνε τον Ψυχάρη στο τιμόνι του ΔΟΛ και πρωταγωνιστή στα εκδοτικό-επιχειρηματικά παιχνίδια.

Μήπως άραγε, όλος αυτός ο περίγυρος, τώρα που ήλθε η ώρα της λογοδοσίας, νομίζει ότι εξυπηρετείται, αντί να εμφανίζεται ρωμαλέος (όπως εμφανιζόταν επί δεκαετίες που κινούσε τα νήματα), να κρύβεται πίσω από την εικόνα ενός τρεμάμενου ανθρώπου;

Κρίμα για τον άνθρωπο, μόνον συμπόνια προκαλεί η κατάστασή του.

Όμως, γίνεται για ακόμα μια φορά φανερό ότι όσο μεγαλύτερα είναι τα οικονομικό-επιχειρηματικά παιχνίδια, τόσο λιγότερη ανθρωπιά υπάρχει.

Και ο Ψυχάρης κινδυνεύει πλέον να μείνει και εκτός μεγάλων παιχνιδιών, αλλά και χωρίς να εισπράξει από τον περίγυρό του τη συμπόνια και την ανθρωπιά που δικαιούται κάθε ανήμπορος άνθρωπος.

Απίστευτες σκηνές στην εξεταστική: Δεν θα καταθέσει ο Ψυχάρης λόγω αδυναμίας επικοινωνίας

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις