Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Γιουρόπα Λιγκ: Ιστορική πρόκριση ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Νορβηγία

Γιουρόπα Λιγκ: Ιστορική πρόκριση ο ΠΑΣ Γ...

Νίκησε στην παράταση (97') με γκολ του Κούτρη

Τις λεπτές ισορροπίες που χωρίζουν μία ιστορική πρόκριση από ένα ευρωπαϊκό ναυάγιο γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Νορβηγία, ευτυχώς, με χάπι εντ για την ομάδα του Πετράκη. Με αυτοκτονικές τάσεις οι Γιαννιώτες στο δεύτερο μέρος, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Οντ στο έπακρο για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0).

Στην παράταση (97') το γκολ του Κούτρη λύτρωσε τον ΠΑΣ και οι επεμβάσεις του Πασχαλάκη έδιωξαν το άγχος μακριά για να πανηγυρίσει επιτέλους ο ΠΑΣ μία πρόκριση που πέρασε από χίλια κύματα!

Α΄Ημίχρονο:

Με 3-5-2 αντιμετώπισε εκ νέου το 4-3-3 της Οντ ο Γιάννης Πετράκης. Ίδια ενδεκάδα με το πρώτο ματς που του χάρισε τη νίκη με 3-0 και πρώτο μέλημα να ελέγξει τον ρυθμό, το οποίο εν πολλοίς το κατάφερε άψογα.

Και όχι μόνο αυτό, απείλησε πιο ουσιαστικά από τους Νορβηγούς, καθώς κατάφερε να πατήσει περιοχή σε δυο-τρεις περιπτώσεις. Μόλις το 3' η κεφαλιά του Μπέριου απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τον Ρόσμπαχ.

Στο 19' οι Νορβηγοί έφτασαν στην πρώτη τους τελική με το μακρινό σουτ του Σάμουελσεν να περνάει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ απείλησε εκ νέου με τον Γιάχο να σουτάρει αδύναμα, ενώ στο 32΄έφτασε στη μεγάλη φάση. Από τη σέντρα του Κοζορώνη ο Ναδάλες έπιασε την κεφαλιά άουτ, στο δεύτερο δοκάρι. Στο 43' ο Γιάχος εκτέλεσε απευθείας φάουλ ο Γκρόνγκααρντ έδιωξε πάνω στη γραμμη. Μόνο μακρινά σουτ είχαν να επιδείξουν οι Νορβηγοί.

Ένα από αυτά βρήκε τον Πασχαλάκη σε ετοιμότητα (45+1) και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Β' Ημίχρονο: Ένα κακό τρίλεπτο του ΠΑΣ ήταν αρκετό για να δώσει δραματικό τόνο στην αναμέτρηση και στην υπόθεση πρόκριση. Στο 54' από το πουθενά το λάθος του Καρνίκα (χέρι στην περιοχή) έδωσε την ευκαιρία στην Οντ να προηγηθεί.

Ο Νορντβέλντ δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα. Η ελληνική ομάδα έχασε τον προσανατολισμό της και τις θέσεις στο γήπεδο και οι Νορβηγοί «χτύπησαν» για δεύτερη φορά. Από τη σέντρα του Νορντβέλντ ο Ακαμπουέζε με άπιαστη κεφαλιά νίκησε τον Πασχαλάκη στο 57' για το 2-0.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι Νορβηγοί άσκησαν μεγάλη πίεση στα καρέ του ΠΑΣ και στο 61' άγγιξαν το 3-0 με το σουτ του Μπέργκερ να περνάει μόλις άουτ. Στο 66' ο Πετράκης έκανε την πρώτη του κίνηση, ρίχοντας στο ματς τον Κούτρη, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά αστόχησε.

Αυτή η φάση ήταν παρένθεση στα τραγική αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ, προϊόν του άγχους και της απειρίας των φιλεξούνεμων. Η Οντ έβγαζε φάσεις με μεγάλη άνεση, καθώς η αμυνα της ομάδας τοων Ιωαννίνων συνέχισε να μην πατάει καλά. Το σουτ του Ρουντ άουτ και η απόπειρα τετ α τετ του Ζουκνίνι που καθάρισε ο Πασχαλάκης οι κορυφαίες εξ αυτών μέχρι το 75'.

Στο ίδιο λεπτό ο Ακόστα επιχείρησε να νικήσει με σουτ τον τερματοφύλακα της Οντ, η μπάλα πέρασε άουτ. Ο ΠΑΣ θα ζούσε η θα πέθαινε με το άγχος και τελικά στο 89' γκρέμισε ότι έχτισε με κόπο και συνετή εμφάνιση στα Γιάννενα. Μια άψογη επίθεση των Νορβηγών κατέληξε στο γύρισμα του Ζουκνίνι που πέρασε απ΄όλη την άμυνα του ΠΑΣ για να έρθει ο Ρουντ με προβολή (3-0) και να στείλει το ματς στην παράταση.

Παράταση:

Ίδια δεδομένα ίσχυσαν για τις δύο ομάδες, μόνο που ΠΑΣ ήξερε ότι για να περάσει χρειαζόταν γκολ. Το πέτυχε το 98' από την υπέροχη προσποίηση του Μαμπουλού, ο οποίος άφησε την μπάλα στον Κούτρη που πλάσαρε εύστοχα για το 3-1. Οι Νορβηγοί χρειάζονταν πλέον δύο γκολ και ο ΠΑΣ έδειχνε να έχει πάρει το μάθημα του.

Ο Πασχαλάκης έσωσε τον ΠΑΣ στις καθυστερήσεις του πρώτου 15λεπτου από την προσπάθεια του Γιόχανσεν. Οι Νορβηγοί συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το φινάλε, αλλά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που είχε την μεγάλη ευκαιρία στο 110' με το σουτ του Κούτρη να προκρούει στο δοκάρι του νορβηγού τερματοφύλακα. Στο 112' το μονοκόμματο σουτ του Μεσούτι πέρασε μόλις άουτ. Ο ίδιος παίκτης απείλησε από ευνοϊκότερη θέση στο 116' με ίδια κατάληξη. Τα δραματικά τελευταία λεπτά πέρασαν αναίμακτα με τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει μια ιστορική πρόκριση. Που κρίθηκε: Στο τρίλεπτο απέραντης τρικυμία του ΠΑΣ που έβαλε τους Νορβηγούς για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η Οντ βρήκε δύο γκολ σε ένα ματς που μετά το πέρας του πρώτο μέρους έδειχνε ότι διακύβευμα για τον ΠΑΣ ήταν αν θα πάρει θετικό αποτέλεσμα. Η τρικυμία κράτησε μέχρι το τέλος, η ομάδα του Πετράκη δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, οι Νορβηγοί έπαιζαν με τόνους ψυχολογίας και βρήκαν και το τρίτο τέρμα σε μια άψογη επίθεση.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Νορντβέλε, σκόρερ του πρώτου τέρματος και δημιουργός του δεύτερου ήταν η βενζίνη στην μηχανή της νορβηγικής ομάδας. Το δικό της χρυσό σκόρερ είχε και η ομάδα του Πετράκη και λεγόταν Κούτρης. Ήταν ο άνθρωπος που έκρινε την πρόκριση, οπότε θα ήταν άδικο να λείπει από αυτή την κατηγορία. Η σφυρίχτρα: Αν και έπαιξε λίγο έδρα σε μικρές φάσεις, δεν είχε το μεγάλο λάθος η διαιτησία και δεν έπαιξε κάποιον τόλο στην εξέλιξη του ματς. Κίτρινες: Μπέργκε-Πασχαλάκης

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ (Φάγκερμο): Ρόσμπαχ, Ρούουντ, Γκρέγκααρντ, Σάμουελσεν (63΄ Μπεργκ), Γιόχανσεν, Ζεκνίνι, Νορντκβέλε (84΄ Μεσούντι), Μπέργκε, Όλντρουπ Γένσεν (101΄ Νίλσεν), Χάγκεν, Ακαμπουέζε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες, Κοζορώνης (94΄ Δώνης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (79΄ Μαμπουλού), Φερφελής (66΄ Κούτρης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιουρόπα Λιγκ: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο ΠΑΣ Γιάννινα

πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports