Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Οι ατυχίες των Πατρινών Στεργίου και Βουρνά στις Ολυμπιάδες

Οι ατυχίες των Πατρινών Στεργίου και Βου...

Παραμένουν όμως κορυφαίες στα αθλήματά τους

Η Τόνια Στεργίου και η Κρίστελ Βουρνά είναι σίγουρα δύο από τις κορυφαίες Πατρινές αθλήτριες, ωστόσο η Ολυμπιάδα για αυτές δεν αποτελεί μόνο γιορτή. Συγκεκριμένα και οι δύο έζησαν και τις κακές στιγμές της, αλλά θα έχουν να θυμούνται ότι συμμετείχαν σε δύο από αυτές παρά τα προβλήματα.

Σε ότι αφορά την Τόνια Στεργίου θυμόμαστε όλοι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου ενώ είχε πραγματοποιήσει μία εκπληκτική παρουσία ξεπερνώντας το 1.93μ., στη συνέχεια δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό, στον οποίο είχαν την ίδια επίδοση με τις υπόλοιπες αθλήτριες.

Άτυχη στο Λονδίνο η Πατρινή Τόνια Στεργίου, έμεινε εκτός τελικού

Όσοι είχαμε παρακολουθήσει τότε τον αγώνα της από την κρατική τηλεόραση σίγουρα θα θυμόμαστε ότι είχε γίνει ένα ολόκληρο συμβούλιο, για να μπορέσουν να αγωνισθούν 13 αθλήτριες αντί για 12 στον τελικό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Βέβαια αυτό είναι το τελευταίο που θα μπορούσε να θυμάται η Πατρινή αθλήτρια, αφού αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή της στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού, στην οποία σίγουρα έκανε αισθητή την παρουσία της.

 

Σε ότι αφορά όμως την Κρίστελ Βουρνά τα πράγματα είναι χειρότερα, αφού η Πατρινή κολυμβήτρια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, για την συμμετοχή της σε δεύτερη Ολυμπιάδα τελικά έμαθε τελευταία στιγμή ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Ίσως ότι χειρότερο μπορεί να τύχει σε έναν αθλητή μετά από τον τραυματισμό, με την Βουρνά να προσπαθεί πλέον να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της για να συνεχίσει.

Να θυμίσουμε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδίαείχε απευθύνει πρόσκληση στην Βουρνά για να συμμετάσχει στο Ρίο, λόγω του δεύτερου ορίου που είχε πιάσει.

Στη συνέχεια οι αρμόδιοι παράγοντες της Fina με επιστολή τους τόνισαν ότι έκαναν λάθος γιατί συμμετείχε στο ίδιο αγώνισμα (100 μέτρα πεταλούσα) και άλλη Ελληνίδα αθλήτρια.

Ωστόσο η Βουρνά δικαιώθηκε και τελικά θα αγωνισθεί σε δεύτερη Ολυμπιάδα, ωστόσο τα συναισθήματα συνεχίσουν να είναι ανάμεικτα από την ταλαιπωρία που έχει υποστεί.

Παρά βέβαια τις δυσκολίες αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο αθλήτριες είναι από τις κορυφαίες που έχει αναδείξει ο πατραϊκός αθλητισμός γενικότερα.

Δεν πάει τελικά στο Ρίο η Βουρνά - Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκανε λάθος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports