Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αύριο στο Δικαστήριο οι Τούρκοι στρατιωτικοί της Αλεξανδρούπολης-"Φοβόμαστε για τη ζωή μας αν επιστρέψουμε στην Τουρκία"-Ξεκινούν και οι διαδικασίες για την εξέταση παροχής ασύλου-ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Αύριο στο Δικαστήριο οι Τούρκοι στρατιωτ...

Το ελικόπτερο με το οποίο αυτομόλησαν επεστράφη το βράδυ στην Τουρκία

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έφυγαν από την Τουρκία γιατί κινδύνευε η ζωή τους και δεν γνώριζαν ότι ήταν σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος.Σε αυτή τη θέση τους επιμένουν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν με ελικόπτερο χθες στην Αλεξανδρούπολη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα, με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν να τροποποιούνται.Οι 8 στρατιωτικοί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα αλλά οχι για απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρς σύμφωνα με την ΕΡΤ. Συγκεκριμένα οι επτά κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και ένας για εκτέλεσή της.

Αύριο Δευτέρα θα οδηγηθούν στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου και είτε θα δικαστούν είτε θα πάρουν προθεσμία.

Αυτό που ζητούν έντονα πάτνως σύμφωνα με τη δικηγόρο τους είναι να επικοινωνήσουν άμεσα με τις οικογένειές τους.

Αύριο θα ξεκινήσουν όπως όλα δείχνουν οι διαδικασίες για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην Αλεξανδρούπολη με  ελικόπτερο κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Οι οχτώ στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν χθες το πρωί με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη βρίσκοτναι αυτή την ώρα ενώπιον του εισαγγελέα, , αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα μας και διατάραξη των διεθνών σχέσεων. Ήδη, κατέθεσαν ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους, αιτούμενοι άσυλο.

Στην ελληνική πλευρά υπάρχει η εκτίμηση ότι σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι εμπλέκονται στο πραξικόπημα, είναι πολύ δύσκολο να αποτραπεί η έκδοσή τους. Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης, θα τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

 

Αύριο στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να φθάσουν  μεταφραστές προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία η οποία θα διαρκέσει 8 ημέρες και εάν υπάρξει έφεση θα διαρκέσει περίπου επιπλέον 8 ημέρες. Συνολικά η όλη διαδικασία του ασύλου θα διαρκέσει 15-16 ημέρες. Παράλληλα, θα εξελίσσονται οι διαδικασίες έκδοσης, οι οποίες διαρκούν περίπου ανάλογο χρονικό διάστημα.

Η παραλαβή του τουρκικού ελικοπτερου ολοκληρώθηκε χθες βράδυ

Λίγο πριν τις 10 χθες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης τουρκικό ελικόπτερο που μετέφερε δεύτερο πλήρωμα το οποίο και παρέλαβε το Black ..Το δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την Καλλίπολη και μετά από άδεια του ΓΕΕΘΑ μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Οι μηχανικοί επιθεώρησαν το ελικόπτερο και είδαν ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα κι έτσι μέσα σε λιγότερο από  δύο ώρες είχαν αναχωρήσει.

Τα δυο ελικόπτερα απογειώθηκαν απόψε στις 23:20 από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με κατεύθυνση την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Ερντογάν για τους «οχτώ» που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα – Τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους

Τουρκία: 265 οι νεκροί από την απόπειρα πραξικοπήματος – Συνελήφθησαν 2.745 δικαστές και εισαγγελείς – Στους δρόμους οι Τούρκοι - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις