Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το...πράσινο στα χέρια των πολιτών-Η εφαρμογή της WWF στην οποία ψηφίζουμε τα μέρη πρασίνου που αγαπάμε-ΔΕΙΤΕ τα 28 σημεία που προτιμούν οι ΠΑΤΡΙΝΟΙ

Το...πράσινο στα χέρια των πολιτών-Η εφα...

Καινοτόμος μηχανισμός

Το αστικό πράσινο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, έχουμε πολύ λιγότερους χώρους πρασίνου από όσους χρειαζόμαστε. Όμως πολλές φορές αντί να αγκαλιάσουμε τους πράσινους χώρους, αδιαφορούμε για αυτούς, αγνοώντας το πόσο σημαντικοί είναι για το περιβάλλον και την σωματική και ψυχική μας υγεία.

Με μια νέα εφαρμογή  για κινητά τηλέφωνα τη «WWF GreenSpaces», η WWF δημιούργησε έναν καινοτόμο μηχανισμό για να πάρουν οι πολίτες το πράσινο στα χέρια τους. Να δουν το πράσινο με άλλο μάτι και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Κουράστηκες να επισκέπτεσαι συνέχεια τους ίδιους χώρους πρασίνου για ξεκούραση, περπάτημα, άθληση, παιχνίδι με τα παιδιά, βόλτα με το σκύλο; Θες να ανακαλύψεις πράσινες οάσεις που δεν ήξερες την ύπαρξή τους; Με το WWF GreenSpaces εντοπίζεις χώρους πρασίνου στην πόλη σου, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σου. Το WWF GreenSpaces μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο για να βελτιωθεί η κατάσταση των χώρων πρασίνου στις πόλεις της χώρας, αλλά και για την εκπαίδευση των παιδιών! Βρες ή κατάγραψε στην εφαρμογή υποβαθμισμένους χώρους πρασίνου και ζήτα από τη δημοτική αρχή να παρέμβει. Αν αδιαφορήσει, δημοσιοποίησε το στο WWF GreenSpaces και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι στιγμής 4.500 πολίτες έχουν κατεβάσει στα κινητά και τα τάμπλετ τους τη δωρεάν εφαρμογή και έχουν βαθμολογήσει σχεδόν 900 χώρους πρασίνου σε 89 πόλεις της χώρας.

Σε ο,τι αφορά στην Πάτρα στη σχετική κατάσταση περιλαμβάνονται συνολικά 28 χώροι πρασίνου που έχουν αξιολογηθεί από τους χρήστες της εφαρμογής.

Ανάμεσά τους η έκταση στην οδό Ερμού 102-104 που έχει αποσπάσει την υψηλότερη βαθμολογία, η Παλαιών Πατρών Γερμανού 8, η Ακτή Δυμαίων, η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, η οδός Τηλέμαχου 9, η οδός Αυστραλίας 91, η οδός Πετμεζά 33, η οδός Παπαδιαμαντοπουλου στο Κάστο της Πάτρας, η πλατείας Όλγας, η Ηρώων Πολυτεχνείου, η Τριών Συμμάχων, η οδός Παντοκράτορος, η Αγίου Κωνσταντίνου 4-22, η οδός Ανδρούτσου 29-31, η οδός Καστελοκάμπου 15-17 κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις