Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιος είναι ο κροίσος Ιβάν Σαββίδης που μπήκε στην ζωή μας με τον ΠΑΟΚ και τώρα διεκδικεί τηλεοπτική άδεια - Η κινηματογραφική ιστορία του

Ποιος είναι ο κροίσος Ιβάν Σαββίδης που ...

Ο βουλευτής του Πούτιν, ο επιχειρηματίας και οι τιμητικοί τίτλοι από τον Πατριάρχη

Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης ​που δραστηριοποιείται στο βορειοελλαδικό χώρο και στον ΠΑΟΚ είναι ένα από τα πρόσωπα που κατέθεσαν φάκελο υποψηφιότητας για τηλεοπτική άδεια. Είχε προηγηθεί λιγες μέρες πριν ο γάμος του γιου του που τον έκανε γνωστό και σε μια ευρύτερη μερίδα κοινού, πέρα απο τους φιλάθλους και κυρίως αυτούς του ΠΑΟΚ.

Ποιος είναι όμως ο ομογενής παράγοντας από τον Πόντο που αλλάζει το ρου της ιστορίας του ΠΑΟΚ και μπήκε τόσο απρόσμενα στην επιχειρηματική ζωή της βορείου Ελλάδος, και όχι μόνο;

Ο βουλευτής του Πούτιν, πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπιλιάρδου, πρώην ιδιοκτήτης της Ροστόφ και οι τιμητικοί έπαινοι από τον Πρόεδρο και τον Πατριάρχη Ρωσίας.

Ο Ιβάν Σαββίδης του Ιγνάτιου, γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1959 στο χωριό Σάντα, της περιφέρειας Τσάλκας της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας, είναι πόντιος επιχειρηματίας και πολιτικός, γιος οικογένειας εργατών ελληνικής καταγωγής από τον Πόντο.

Το 1988, χωρίς να σταματήσει να εργάζεται, τελείωσε την οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου Δημόσιας Οικονομίας του Ροστόφ. Το 1992 και με τη σοβιετική κατάρρευση, η συγκεκριμένη βιομηχανία καπνού ιδιωτικοποιήθηκε και μετονομάστηκε σε CJSC Donskoy Tabak.

Μεταξύ 2002 και 2005, ο Σαββίδης διετέλεσε πρόεδρος της Ροστόφ, εκεί όπου ξεκίνησε δουλεύοντας ως εργάτης, για να ανέλθει γρήγορα τα σκαλια της ιεραρχείας.  Από το 2005, είναι πρόεδρος της έτερης μεγάλης ομάδας του Ροστόφ στον Ντον, της Σ.Κ.Α. Ροστόφ. Στις 10 Αυγούστου 2012, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΠΑΟΚ.

Το Φεβρουάριο του 2013 αναλαμβάνει τη διαχείριση του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης Μακεδονία Παλλάς με το μηνιαίο μίσθωμα να φτάνει τα 95.000 ευρώ και το Μάρτιο περνάει στα χέρια του το 82% της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ που βρίσκεται στην Ξάνθη έχοντας κάνει μεγαλύτερη δεσμευτική προσφορά από εταιρείες άλλων χωρών όπως της Γαλλίας,της Τουρκίας και μιας κοινοπραξίας που απαρτιζόταν από μία Ελληνική και μία Τουρκική εταιρεία. Επίσης, ο Ιβάν Σαββίδης είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπιλιάρδου της Νότιας Ομοσπονδιακής περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Σαββίδης εκλέχτηκε μέλος της Νομοθετικής Βουλής της Περιφέρειας του Ροστόφ, το 1998 και το 2003. Το 2003, εκλέχτηκε επίσης ως βουλευτής στη Ρωσική Δούμα. Στη συνέχεια, και στη διάρκεια εκείνης της βουλευτικής του θητείας, διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και Φόρων της Ρωσίας.

Το 2007, επανεκλέχθηκε ως βουλευτής στη Δούμα, με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Στην ίδια βουλευτική περίοδο, υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων, στην οποία ήταν υπεύθυνος των διαβουλευτικών σχέσεων με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ ήταν και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ρωσολευκορωσικής Ένωσης.

Τιμήθηκε το 1999 από τη Ρωσική Ομοσπονδία με το παράσημο «Για την προσφορά προς την Πατρίδα» ΙΙ βαθμού και το 2003 με το Παράσημο Τιμής. Έχει λάβει επαίνους από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, τον Πατριάρχη Πάσης Ρωσίας, το νομάρχη της περιφέρειας του Ροστόφ και το δήμαρχο του Ροστόφ στον Ντον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις