Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανικός στους συνταξιούχους - Όλοι είδαν σήμερα μειωμένες συντάξεις -"Εγκεφαλικά" και στην Πάτρα- Τι συνέβη

Πανικός στους συνταξιούχους - Όλοι είδαν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Πότε θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις

Αναστάτωση επικράτησε σήμερα το πρωί και στην Πάτρα, όταν οι συνταξιούχοι, ο ένας μετά τον άλλον ανακάλυπταν πως οι συντάξεις τους είχαν περικοπεί. Όσοι είδαν σήμερα μειωμένες τις συντάξεις τους, θα πληρωθούν το υπόλοιπο που αντιστοιχεί στη σύνταξη που γνώριζαν μέχρι σήμερα (μαζί με τα επικουρικά ταμεία) την ερχόμενη εβδομάδα. Στις 4 Ιουλίου θα καταβληθούν στους περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχους οι επικουρικές συντάξεις από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, που υπεγράφη από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, εφεξής οι επικουρικές θα καταβάλλονται την 2η εργάσιμη κάθε μήνα, ώστε το ταμείο να έχει μαζέψει εισφορές και να μην χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση για να πληρώσει τις συντάξεις.

Εξάλλου από τον Αύγουστο και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί το δύσκολο έργο του υπολογισμού όλων των επικουρικών συντάξεων, αναμένεται να εφαρμοστούν οι νέες περικοπές του πρόσφατου νόμου με μειώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνουν και το 30%.

Για τον Ιούλιο πάντως και προκειμένου να καταβληθούν τα συνολικά 260-280 εκατ. που απαιτούνται για συντάξεις, το ΕΤΕΑ θα λάβει 60 εκατ. από την περιουσία που διαθέτει το Κοινό Κεφάλαιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις