Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Σοβαρές βλάβες και σημάδια του χρόνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο- Ο πυλώνας της δημόσιας υγείας στη ΝΔ Ελλάδα θέλει στήριξη-ΦΩΤΟ

Πάτρα:Σοβαρές βλάβες και σημάδια του χρό...

Τι λέει ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο, είναι ένας βασικότατος πυλώνας της δημόσιας υγείας όχι μόνο για την Αχαΐα, αλλά ευρύτερα για τη Νοτιοδυτική Ελλάδα.Χτίστηκε το 1988 και οι εγκαταστάσεις του αναπτύσσονται σε 75.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ο χρόνος ωστόσο, έχει αφήσει πια τα σημάδια πάνω του και χρειάζεται οι φθορές ν΄αποκατασταθούν.

Όπως είχε πει πρόσφατα στο thebest.gr o νέος Διοικητής του ΠΓΝΠ Θεόδωρος Πισιμίσης, υπάρχουν ακόμα και φθορές στον φέροντα οργανισμό και  το μπετόν έχει φθαρεί και φαίνονται τα σίδερα και στόχος είναι να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

«Το κτίριο έχει σοβαρές βλάβες γιατί έχει παραμεληθεί για δεκαετίες. Ήταν εύκολο να συντηρηθεί; Όχι. Υπάρχουν ευθύνες στις προηγούμενες Διοικήσεις; Δεν είμαι εγώ δικαστής για να κρίνω αλλά αν με ρωτάτε σας λέω όχι, ήταν θέμα χρημάτων κ.α. Τώρα υπάρχουν βλάβες ακόμα και στον φέροντα οργανισμό, το μπετόν έχει φθαρεί και φαίνονται τα σίδερα. Αυτή δεν είναι μια μικρή βλάβη να βάλουμε έναν σοβά, είναι βαριά βλάβη. Πρέπει να μπει σε έναν προϋπολογισμό δυνατό όπως το ΕΣΠΑ. Ήδη συγκρότησα ομάδα, όχι κανονικά με τις υπηρεσίες του νοσοκομείο, αλλά μια Ad Hoc ομάδα με τρία άτομα και τους είπα «φτιάξτε μου ΕΣΠΑ». Μέσα σε ένα μήνα θέλω να μου ετοιμάζουν τεχνικά δελτία, ένα εκ των οποίων είναι για το κτιριακό ώστε να πάρουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ μαζί με άλλα έργα που θα τα δείτε εν καιρώ. Να φτιάξουμε αυτά που είναι επικίνδυνα και για εμάς τους ίδιους», είχε πει ο κ. Πισιμίσης.

Ο νέος Διοικητής του ΠΠΝ Πατρών, Θόδωρος Πισιμίσης, αποκαλύπτεται- «Σ’ ένα μήνα θα δείτε αλλαγές»- Ποιο είναι το παράπονό του;

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις