Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χρέη και κατασχέσεις πνίγουν την Ηλεία - Αυξήθηκαν κατα περίπου 40% οι οφειλέτες

Χρέη και κατασχέσεις πνίγουν την Ηλεία -...

Τα «φέσια» προς την εφορία αφορούν πλέον περίπου 70.000 πολίτες

Τρομακτική αύξηση κατά περίπου 40% καταγράφεται στους οφειλέτες της Ηλείας (και της Ζακύνθου), αφού σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφ. «Πατρίς», τα «φέσια» προς την Εφορία αφορούν πλέον 70.000 πολίτες περίπου, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο ήταν περίπου 50.000.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η ΔΟΥ Πύργου διαχειρίζεται περίπου 40.000 υποθέσεις οφειλετών, ενώ από 20.000 οφειλέτες αφορούν τη Ζάκυνθο και την περιοχή της Αμαλιάδας και του κάμπου. Το ανησυχητικό είναι ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη εμφανίζουν αυξητικές τάσεις, με μοναδικό παρήγορο στοιχείο το γεγονός ότι ο ρυθμός αύξησης των οφειλετών έχει επιβραδυνθεί το τελευταίο δίμηνο, όμως το αρνητικό οικονομικό κλίμα μοιάζει να έχει παγιωθεί στους πολίτες και στην αγορά της Ηλείας. 

Το 85% περίπου των οφειλετών αφορούν μικρά ποσά, λίγο κάτω από 5.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 15% αφορά μεγάλα ποσά, τα οποία φτάνουν ακόμα και στο 1,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, τουλάχιστον το 50% των οφειλετών έχει υποστεί μέτρα όπως η κατάσχεση λογαριασμού, προσημείωση ακινήτου ή υποθήκη, δείγμα της αδυναμίας αντιμετώπισης στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα. 

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Εφορίας, «συνεχώς αυξάνονται αυτοί που χρωστούν. Οι πολίτες δείχνουν πρόθεση να πληρώσουν, αλλά δυσκολεύονται διότι το εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί και δεν επαρκεί»

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις