Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από την Ειδομένη στην παραλιακή της Πάτρας: Έχει σπουδάσει Computer Engineering, η σύζυγός του, ηθοποιός και έγιναν πρόσφυγες για να σωθούν - Συγκλονιστικές εικόνες- ΒΙΝΤΕΟ

Από την Ειδομένη στην παραλιακή της Πάτρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Το μέλλον τους είναι στον αέρα

Ταλαιπωρημένοι, με ένα παιδί στο καροτσάκι και ένα ακόμη το οποίο θα γεννηθεί μέσα στον μήνα περπατούν στην παραλιακή της Πάτρας, δίχως πλάνο, χωρίς να ξέρουν που πηγαίνουν, χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα καταφέρουν να φθάσουν σε έναν προορισμό που θα τους υποδεχτεί με μια δουλειά κι ένα κεραμίδι για να βάλουν απο κάτω το κεφάλι τους. Έφυγαν απο την Ειδομένη, ήρθαν στην Πάτρα και το μέλλον τους είναι στον αέρα.

Με την κάμερα του thebest.gr τους εντοπίσαμε στο ύψος του επιβατικού σταθμού Π. Κανελλόπουλος.

Κάντε κλικ στις ρυθίσεις του βίντεο (εικονίδιο κάτω δεξιά) για να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους.

 

Ο Σαμίρ είναι 32 ετών. Η συζυγός του Αλία, λίγο μικρότερη. Δυο νέα παιδιά γεμάτα όνειρα, έχοντας κανει σπουδές ακαδημαϊκού επιπέδου κι όμως αναγκάστηκαν να φύγουν κακήν κακώς από τη χώρα τους όταν εξτρεμιστές επιτέθηκαν χωρίς λόγο στον Σαμίρ. Ο ίδιος μας έδειξε το σημάδι που του προκάλεσαν στο εσωτερικό του δεξιού χεριού του, προσπαθώντας προφανώς να του προκαλέσουν ακατάσχετη αιμοραγία.

Για να αντιληφθεί κανείς το δράμα αυτών των ανθρώπων αρκεί μόνο να φέρει για λίγο τον εαυτό του στη θέση τους. Αυτοεξορίστηκαν απο τη χώρα τους, αναζητούν μια νέα πατρίδα και ζούν στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, παρά τα όσα μπορεί να είχαν καταφέρει στη χώρα τους.

Μαζί με τον Σαμίρ και την Αλία και άλλοι τουλάχιστον 10 πρόσφυγες, μικρά παιδιά, περπατούσαν σήμερα το πρωί κατά μήκος της Ηρώων Πολυτεχνείου. Άγνωστο πως ήρθαν ως την Πάτρα, άγνωστο επίσης που πηγαίνουν και πως θα τα καταφέρουν...

Θέλουν να εργαστούν και να προσφέρουν στον τόπο που θα τους αφομοιώσει και γι αυτο προσπαθούν. Κάθε μέρα. Δεν είναι απλά άνεργοι. Είναι και άτυχοι. Επειδή έτυχε να γεννηθούν σε μια χώρα που δεν μπόρεσε να τους εξασφαλίσει ούτε τα στοιχειώδη. Την ίδια τους τη ζωή!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις