Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι "Λύκοι της Νύχτας" από τη Ρωσία επισκέφθηκαν την Πάτρα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι "Λύκοι της Νύχτας" από τη Ρ...

Οι μοτοσυκλετιστές προσκύνησαν στον Ναό του Αγίου Ανδρέα

Συμβολική επίσκεψη - προσκύνημα στο Άγιο Όρος και άλλους τόπους θρησκευτικού ενδιαφέροντος από 12 έως 20 Μαΐου 2016 πραγματοποιεί η Ρωσική λέσχη μοτοσικλετιστών «Λύκοι της Νύχτας» και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μοτοτουρισμού της Ρωσίας , στα πλαίσια του Κοινού αφιερωματικού έτους 2016 Ρωσίας- Ελλάδας.

O Επικεφαλής της αντιπροσωπίας τόνισε ότι η επίσκεψή τους στην Ελλάδα πραγματοποιείται  με αφορμή 1000 χρόνων από την έναρξη της παρουσίας των Ρώσων μοναχών στο Άγιο Όρος.

Οι «Λύκοι της Νύχτας», όπως ονομάζεται η Λέσχη, και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Μοτοτουρισμού της Ρωσίας στις 16 Μαΐου 2016 επισκέφτηκαν την πόλη της Πάτρας. Αναμενόταν συνολικά στην Ελλάδα να έρθουν 160 άτομα, αυτή τη στιγμή στο Άγιο Όρος είναι γύρω στα 40 άτομα ενώ στην Πάτρα έφτασαν 11 άτομα με μοτοσυκλέτες και Ι.Χ.

Το μεσημέρι, η αντιπροσωπεία μαζί με την εκπρόσωπο του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσίας στην Πάτρα κα  Απάλκοβα Τατιάνα και την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διαπολιτισμικών Σχέσεων κα Μιλένα Σινέλνικοβα είχε επισκεφτεί τον Λιμένα της Πάτρας. Οι μοτοσυκλετιστές συναντήθηκαν με τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΠΑ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νικόλαο Κοντοέ, ο οποίος τους καλωσόρισε και έκανε αναφορά στην αδελφοποίηση του Λιμένα της Πάτρας με τον Λιμένα της πόλης Καλινινγκράντ της Ρωσίας τον Μάρτη του 2015 όπου και εγκαινιάστηκε το μνημείο Έλληνο-Ρωσικής Φιλίας στον χώρο του Λιμένα, πάνω στο οποίο αναγράφεται «Μαζί μας ο Θεός και η σημαία του Αγίου Ανδρέα» (όπως είναι γνωστό, ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας είναι  προστάτης του Ρωσικού Ναυτικού και τιμάται πολύ από τους Ρώσους ως προστάτης της Ορθοδοξίας). Μεγάλο ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εκπρόσωποι της Ρωσίας για τα αξιοθέατα μέσα στην πόλη και στις γύρω περιοχές και εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούν την Πάτρα του χρόνου με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή.

Το απόγευμα η ομάδα επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει τα λείψανα του Αγίου Ανδρέου και να λάβει την ευλογία του. Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ναού, ο Πάτερ Νικόλαος Σκιαδαρέσης, υποδέχτηκε θερμά την αντιπροσωπία, τους ξενάγησε μέσα στον Ναό και τους μίλησε για τη ζωή του Αγίου, το έργο και το μαρτύριό του.

Στον Ναό είχαν προσέλθει και τα μέλη του σωματείου «Σογιούζ» με τα παιδιά, ντυμένα με παραδοσιακές ρωσικές στολές, με τους γονείς τους, οι οποίοι με συγκίνηση παρακολουθούσαν την ομιλία του Πάτερ Νικόλαου Σκιαδαρέση. Παρόντες επίσης ήταν και μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι γνωρίστηκαν με τους Ρώσους μοτοσικλετιστές.  Μετά την περιήγηση στον Ναό η ρωσική αποστολή και τα μέλη του Σωματείου «Σογιούζ» έλαβαν αναμνηστικά δώρα.

Οι μοτοσικλετιστές, από την πλευρά τους, έφεραν ως δώρο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα την εικόνα του Αγίου Σέργιου του Ράντονεζ από την Λαύρα του Αγίου Σέργιου του Ράντονεζ , γνωστή και ως Λαύρα της Αγίας Τριάδας, ένα από τα πιο σημαντικά μοναστήρια της Ρωσίας.

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, οι Ρώσοι μοτοσικλετιστές επισκέφτηκαν τον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, την Ι.Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή, το Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, τον Ι.Ν. του Αγίου  Ιωάννη του Ρώσου στο Νέο Προκόπι της Ευβοίας. Στην Αθήνα επισκέφτηκαν την εκκλησία της Αγίας Τριάδος και στον Πειραιά κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημειακό Νεκροταφείο του Ρωσικού Ναυτικού. Στο Μεσολόγγι, στο Πάρκο των Ηρώων, κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των Ρώσων – Φιλελλήνων. Από το Μεσολόγγι το ταξίδι τους θα συνεχιστεί προς τα Μετέωρα και από εκεί στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημείωσε ο μοναχός Γκόυρι, ο οποίος ταξιδεύει μαζί με τους μοτοσικλετιστές,  στην συνομιλία του με τον Πάτερ Νικόλαο Σκιαδαρέση, τόνισε πως οι εικόνες των Ρώσων Αγίων, που δωρίζουν οι Ρώσοι εκπρόσωποι της Λέσχης στην Ελληνική Εκκλησία, θα «μιλήσουν» από μόνες τους για την Ρωσική Ορθόδοξη Πίστη.

Η Λέσχη μοτοσικλετιστών «Λύκοι της Νύχτας» ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου 1989 στη Μόσχα. Σήμερα η Λέσχη αποτελείται από 6000 μέλη και έχει 130 παραρτήματα στη Ρωσία και εκτός των συνόρων της. Ο βασικός στόχος της Λέσχης είναι η πατριωτική και πολιτιστική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας.

Κάθε χρόνο η Λέσχη διοργανώνει μεγάλα και εντυπωσιακά bike shows, τα οποία τα τελευταία χρόνια λαμβάνουν χώρα στην πόλη Σεβαστούπολη της Κριμαίας. Το έτος  2009, αλλά και το 2012 στα shows παρευρέθη ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδήμηρ Πούτιν.

Φέτος το show θα πραγματοποιηθεί στις 12 με 13 Αυγούστου στη Σεβαστούπολη. Αποκορύφωμα της βραδιάς θα αποτελέσει η νυχτερινή εκδήλωση με θέμα «Ορθοδοξία. Πατριωτισμός».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις