Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: «Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο με το κόστος των μεταπτυχιακών»

Σία Αναγνωστοπούλου: «Η κατάσταση έχει φ...

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας προανήγγειλε παρέμβαση για το θέμα

Παρέμβαση μείωσης του κόστους των μεταπτυχιακών, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στο «Πρακτορείο FM».

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο» δήλωσε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στο κόστος των μεταπτυχιακών στην Ελλάδα, επισημαίνοντας τα δίδακτρα σε κάποια προγράμματα έχουν αγγίξει δυσθεώρητα ύψη.

«Δεν μπορεί ένα μεταπτυχιακό να έχει 8.000 και 10.000 ευρώ, δεν γίνεται», παρατήρησε η κ. Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε: «Θα έχουμε και νομοσχέδιο γι' αυτό το θέμα, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα πριν συζητήσω με τους πρυτάνεις».

Όπως είπε η κ. Αναγνωστοπούλου, το ζήτημα θα τεθεί στη σύνοδο των πρυτάνεων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Θέση του υπουργείου είναι ότι το οποιοδήποτε κόστος για την εξασφάλιση μεταπτυχιακού θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, τόνισε.

Αναφερόμενη στις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, είπε ότι διεξάγονται με το λεγόμενο «σύστημα παπαγαλίας», αλλά επισήμανε ότι για να αντικατασταθεί θα πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο και να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους υποψηφίους.

«Το λύκειο κυρίως, το σύστημα παπαγαλίας έχει καταστρέψει την παιδεία τις τελευταίες δύο δεκαετίες», υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι με το σημερινό σύστημα εισαγωγής τα φροντιστήρια καθιέρωσαν μια φόρμουλα διδασκαλίας και την επέβαλαν και στα λύκεια. Διαβεβαίωσε πάντως ότι οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν δεν θα γίνουν απότομα και βίαια.

«Έχουμε πολλές εισηγήσεις για το πώς πρέπει να είναι το λύκειο και η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, θέλει προσοχή όμως το τι βήμα θα κάνει κανείς», κατέληξε η κ. Αναγνωστοπούλου.

 

Πηγή

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις