Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Αγνώριστο» το Στρούμπειο. Ντύθηκε με πανό για τις φοιτητικές εκλογές, πλήθος νεαρόκοσμου (φωτο)

«Αγνώριστο» το Στρούμπειο. Ντύθηκε με πα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Οι φελλοί, τα γαρύφαλλα και ο Τσε

Κι έτσι ξαφνικά, περνώντας απο τη Μαιζώνος, δεν αναγνωρίζαμε το Στρούμπειο Δημοτικό Σχολείο. Αμέτρητες αφίσες και πανό κάλυψαν το παραδοσιακό κτίριο του κέντρου, με τους περαστικούς και τους οδηγούς αυτοκινήτων να το κοιτάζουν αιφνιδιασμένοι. Το σχολείο έγινε εκλογικό κέντρο, με τις φοιτητικές παρατάξεις να το στολίζουν «δεόντως» και τους μικρούς μαθητές να λείπουν σε εκδρομή στα Δεμένικα.

 

Εξωτερικά η όψη του σχολείου διχάζεται ανάμεσα στα σλόγκαν των δυο βασικών αντίπαλων παρατάξεων ενώ εσωτερικά δεν μπορεί να λείπει η επαναστατική φιγούρα του Τσε. Τα μηνύματα εστιάζουν  στην κεντρική πολιτική σκηνή και σχολιάζονται οι αλλαγές που προωθούνται στην παιδεία. Η κινητικότητα της πρωινής προσέλευσης είναι εμφανής.

Οι φοιτητικές εκλογές έγιναν πέρυσι την ίδια εποχή με συμμετοχή περίπου στο 50%  και 100.000  ψηφοφόρους στις κάλπες. Πέρυσι για 29η φορά η ΔΑΠ βγήκε πρώτη στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ και φέτος « κατεβαίνει» με μία  φωτογραφία από το 1986  με σύνθημα: «Βουλιάξτε τους φελλούς» (τότε στόχευε στην κυβέρνηση Παπανδρέου,  τώρα στην κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ)

Η Πανσπουδαστική ΚΣ  από την πλευρά της: στέλνει  ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ και κεφαλαίου: «Μετά από μια πενταετία μνημονίου και τη νεολαία να έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο κόστος των πολιτικών αυτών, με την ανεργία και τη μετανάστευση να αποτελούν ένα μόνιμο "φάντασμα" ανασφάλειας πάνω από τα κεφάλια των σημερινών 20άρηδων»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις