Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλαδικές 2016:Δοκίμιο του Παπανούτσου για τη φιλία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη Νεοελληνική Γλώσσα - Δείτε τα θέματα

Πανελλαδικές  2016:Δοκίμιο του Παπανούτσ...

Πρώτη ημέρα των εξετάσεων

Σε ένα κείμενο του Ευάγγελου Παπανούτσου με θέμα τη φιλία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των πανελλαδικών αυτή την ώρα, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Η αξία της φιλίας, οι ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή και πώς αυτές επηρεάζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας.


Στους υποψηφίους δόθηκε απόσπασμα από δοκίμιο του Ευάγγελου Παπανούτσου σχετικό με την αξία της φιλίας και τις ανθρώπινες σχέσεις. Οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν στο πώς αντιλαμβάνονται τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας και ποιος ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη δημιουργία σχέσεων φιλίας.

 

ΔΕΙΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

 

Πανελλήνιες 2016: Χτυποκάρδια μέσα κι έξω από τα εξεταστικά κέντρα της Πάτρας - Η αγωνία και η προσμονή - ΦΩΤΟ


Στη "μάχη" των πανελλαδικών σήμερα κι έναρξη με έκθεση - "Eτοιμοπόλεμοι" 6.933 υποψήφιοι στη Δυτική Ελλάδα- Πότε μηδενίζεται η κόλλα

Συνολικά 103.366 μαθητές θα διεκδικήσουν μία 69.985 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους είναι μαθητές των γενικών λυκείων, που έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή σε τέσσερα μαθήματα.


Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημα (εξέταση σε  έξι μαθήματα) είναι 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ.

Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2.457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ. Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08:00.Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.  Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Στη Δυτική Ελλάδα οι υποψήφιοι των πανελλαδικών είναι 6.933 συνολικά με το παλιό και με το νέο σύστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας που έχει στη διάθεσή του το thebest.gr  συνολικά οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ που θα διαγωνιστούν και με το παλιό και με το νέο σύστημα, ανέρχονται σε 6.933

 

Αναλυτικά οι υποψήφιοι ανά νομό

Όσον αφορά στους υποψηφίους από τα Γενικά Λύκεια, οι οποίοι θα εξεταστούν με το νέο σύστημα των 4 ή 5 μαθημάτων, ο αριθμός τους και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ανέρχεται σε  5.294.

Στην Αχαΐα οι υποψήφιοι είναι 2528, στην Αιτωλοακαρνανία 1757 και στην Ηλεία 1009

Με το παλιό  σύστημα των έξι μαθημάτων θα διαγωνιστούν από τα ΓΕΛ ΚΑΙΣ τους τρεις νομούς  202 μαθητές. 98 στην Αχαΐα, 77 στην Αιτωλοακαρνανία και 27 στην Ηλεία.

Συνολικά οι υποψήφιοι των πανελληνίων  και των δύο συστημάτων,που αποφοιτούν από ΓΕΛ , είναι στην Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας  5.496.

ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που επέλεξαν το νέο σύστημα είναι και στους τρεις νομούς  1148.

Στην Αχαΐα θα διαγωνιστούν 577, στην Αιτωλοακαρνανία 354 και στην Ηλεία 217.

Με το παλιο σύστημα οι απόφοιτοι ΓΕΛ που θα διαγωνιστούν και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το παλιό σύστημα είναι 289.

Στην Αχαΐα 200, στην Αιτωλοακαρνανία 62 και στην Ηλεία 27.

Συνολικά οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ και των δύο συστημάτων στην Περιφέρεια ανέρχονται σε 1.437

Συνολικά όλοι οι υποψήφιοι των πανελληνίων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι 6.933

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09.55

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις