Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Ουκρανία είναι η νικήτρια της φετινής Eurovision - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η Ουκρανία είναι η νικήτρια της φετινής ...

Mε πολιτικό περιεχόμενο το τραγούδι

Με 534 βαθμούς αναδείχτηκε νικήτρια χώρα της Eurovision 2016 η Ουκρανία. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι "1944".Σε μουσική και στίχους της δικούς της, το κομμάτι «1944» αναφέρεται στα γεγονότα της εποχής στην Κριμαία και στην επαναπροσάρτησή της από τη Ρωσία, το 2014. Η ίδια η Jamala έχει να επισκεφθεί την οικογένειά της στη Ρωσία από το 2014, λόγω των γεγονότων. 

Το τραγούδι ήταν μισό στα αγγλικά και το άλλο μισό στη διάλεκτο της Κριμαίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από φέτος, άλλαξε ο τρόπος που παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα. Η ανακοίνωση της βαθμολογίας έγινε  σε τρία στάδια.


Στο πρώτο, τα τηλεοπτικά δίκτυα των 42 χωρών ανακοίνωσαν τους βαθμούς, από έναν ως δέκα, που δίνουν οι κριτικές τους επιτροπές επαγγελματιών.

Στη συνέχεια αυτές οι κριτικές επιτροπές έδωσαν τους 12 βαθμούς τους.

Τέλος στο τρίτο στάδιο, η Eurovision πρόσθεσε τους βαθμούς που συγκεντρώθηκαν από κάθε χώρα χάρη στην ψηφοφορία των τηλεθεατών, ξεκινώντας από τον υποψήφιο που πήρε τους λιγότερους και φτάνοντας σ' αυτόν που έλαβε τους περισσότερους. Η αλλαγή χαρακτηρίστηκε ως «η μεγαλύτερη που γίνεται ποτέ από τότε που εισήχθη το σύστημα των 12 βαθμών πριν από περισσότερα από 40 χρόνια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight