Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι ταινίες που θα προβάλει η τηλεόραση τις επόμενες μέρες και αξίζει να δείτε

Οι ταινίες που θα προβάλει η τηλεόραση τ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι σας προτείνουμε;

Κατά κανόνα την Μ. Εβδομάδα τα τηλεοπτικά κανάλια προβάλλουν ταινίες γεμάτες συναίσθημα και συγκίνηση.  Και φέτος λοιπόν θα δούμε στην τηλεόραση ταινίες που ταιριάζουν απόλυτα στο κλίμα αγάπης και  αλληλεγγύης των ημερών.

Για την Μ. Παρασκευή σας προτείνουμε

ΑΝΤ1

22.00 «Ένας υπέροχος άνθρωπος»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ με τους: Ράσελ Κρόου, Τζένι Κόνελι, Εντ Χάρις, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζέιμς Γουίτμορ

Η αληθινή ιστορία του Τζον Φορμπς Νας, ιδιοφυούς μαθηματικού που βραβεύτηκε με Νόμπελ, αλλά προηγουμένως πάλεψε πάνω από 30 χρόνια με τις σχιζοφρενικές τάσεις του, τις οποίες και κατάφερε να θεραπεύσει χάρη στη δύναμη του μυαλού του και τη φροντίδα της γυναίκας του.

Το Μ. Σάββατο αξίζει να δείτε:

ΣΚΑΙ

22.00 «Ο Άγγλος ασθενής»

Αμερικανο-αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Άντονι Μιγκέλα με τους: Γουίλεμ Νταφόε, Ρέιφ Φάινς, Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Ζιλιέτ Μπινός

Στην Ιταλία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, μια Καναδέζα νοσοκόμα περιποιείται έναν τραυματία που πάσχει από αμνησία και που είχε στο παρελθόν μια τραγική ερωτική ιστορία. 9 βραβεία όσκαρ για αυτήν την κάπως ακαδημαϊκή παραγωγή, που όμως έχει κάτι από το επικό και ρομαντικό ύφος του κλασικού Χόλιγουντ

MEGA

17.30 «Συλλαβίζοντας το όνειρο»

Κοινωνική
Αμερικανική παραγωγή του 2006
Σκηνοθεσία: Νταγκ 'Ατσισον
Παίζουν: Λόρενς Φίσμπερν, 'Αντζελα Μπάσετ, Κέκε Πάλμερ
Διάρκεια: 108 λεπτά

Περιγραφή: Ορφανή από πατέρα και με τη μητέρα της να αδιαφορεί για την πρόοδό της, η 11χρονη Ακίλα προσπαθεί να περνά απαρατήρητη. Η αγάπη της για τις λέξεις τραβά την προσοχή της δασκάλας της, η οποία αντιλαμβάνεται ότι η μικρή είναι σπάνιο ταλέντο και αποφασίζει να την προωθήσει σε διοργανώσεις διαγωνισμών ορθογραφίας. Αντιμέτωπη με σκληρή εξάσκηση και πολλές δυσκολίες, η μικρή Ακίλα, θα καταφέρει να ενώσει τη γειτονιά της στον αγώνα της για να νικήσει στον Εθνικό διαγωνισμό!

ΑLPHA

10.30 «Το όνομα μου είναι Σάμ»

Πρόκειται για την συναρπαστική ιστορία του Σαμ Ντόουσον (ΣΟΝ ΠΕΝ), ενός διανοητικά καθυστερημένου πατέρα, ο οποίος μεγαλώνει την κόρη του Λούσι (ΝΤΑΚΟΤΑ ΦΑΝΙΝΓΚ) με τη βοήθεια μιας παρέας φίλων του, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με το δικό του. Καθώς η Λούσι φτάνει στην ηλικία των επτά χρονών και αρχίζει να υπερβαίνει διανοητικά τον πατέρα της, η μεγάλη τους αγάπη κι ο στενός οικογενειακός δεσμός τους βρίσκεται σε κίνδυνο, όταν η περίπτωσή τους πέφτει στην αντίληψη ενός κοινωνικού λειτουργού, ο οποίος αποφασίζει να βάλει τη Λούσι υπό την προστασία θετών γονέων.

Ερχόμενος αντιμέτωπος με μια, φαινομενικά, χαμένη υπόθεση, ο Σαμ ορκίζεται να παλέψει το σύστημα και ζητά τη βοήθεια ενός ανθρώπου ολότελα διαφορετικού από αυτόν: της Ρίτα Χάρισον (ΜΙΣΕΛ ΦΑΪΦΕΡ) μιας δυναμικής, με πολλές διασυνδέσεις και αφοσιωμένης στη δουλειά της, δικηγόρου. Η Ρίτα αποφασίζει να αναλάβει την υπόθεση δωρεάν, ως μια πρόκληση προς τους συναδέλφους της. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι αυτοί οι δυο άνθρωποι δεν θα επικοινωνήσουν, αλλά στο βάθος μοιάζουν πάρα πολύ. Η καταπιεσμένη φύση του Σαμ αντανακλά την άλλο τόσο καταπιεσμένη, αλλά κοινωνικά αποδεκτή, προσωπικότητα της Ρίτα. Η ανάγκη της για τελειότητα και επαγγελματική άνοδο την έχει αποξενώσει από τον ίδιο της το γιο και σιγά-σιγά της καταστρέφει ό,τι αληθινά ανθρώπινο και τρυφερό έχει απομείνει μέσα της.
Μαζί θα παλέψουν να πείσουν το σύστημα ότι ο Σαμ αξίζει να πάρει πίσω την κόρη του και, στη διάρκεια του αγώνα τους, θα χτίσουν ένα δεσμό φιλίας που θα δοκιμαστεί μέσ΄ απ΄ τη δύναμη της αγάπης.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight