Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Πανεπιστήμιο Πατρών γιόρτασε τα 39 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Ιατρικής - ΦΩΤΟ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών γιόρτασε τα 39 χρ...

Την Τετάρτη 20 Απριλίου

Σύσσωμο το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών γιόρτασε τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την ίδρυσή του (1977-2016) και 35 χρόνων από τη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Κλινικών και Κλινικών Εργαστηρίων (Απρίλιος 1981-Απρίλιος 2016).

Ιδρυτικά στελέχη του Τμήματος, συνταξιοδοτηθέντες και ενεργοί καθηγητές, ιατροί αλλά και προκλινικοί ερευνητές, διοικητικά στελέχη, φοιτητές και πολλά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας τίμησαν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των πρώτων καθηγητών του Τμήματος, ιδίως αυτών που ήλθαν από μακριά για να τιμήσουν την εκδήλωση. Από την αίθουσα παρήλασαν ζώντες και τεθνεώτες, αρχειακό υλικό, στατιστικά στοιχεία, επιστημονικά δεδομένα, διαγράμματα, πίνακες, παραλειπόμενα, φωτογραφίες, αλλά κυρίως οι αναμνήσεις των μελών του Τμήματος από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του έως και σήμερα.

Την εκδήλωση προσφώνησαν η Πρύτανις, αλλά και Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας, Β. Κυριαζοπούλου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος και Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Χ. Γώγος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Δ. Καρδαμάκης, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής Νεφρολογίας, Δ. Γούμενος.

Την ιστορική αναδρομή του Τμήματος παρουσίασε ένας από τους πρώτους Καθηγητές του Τμήματος, ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Ιωάννης Ανδρουλάκης, ενώ για την 35/χρονη εξέλιξη των πανεπιστημιακών κλινικών και των κλινικών εργαστηρίων μίλησε ο Καθηγητής Χειρουργικής Μιχαήλ Σταυρόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Καθηγητές Μιχαήλ Σταυρόπουλος και Χρυσούλα Λαμπροπούλου - Καρατζά αποτελούν τα τελευταία μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής που ήλθαν ως ήδη ειδικευμένοι ιατροί, όταν ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι Πανεπιστημιακές Κλινικές, το 1981, και αποχωρούν το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις