Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Σαββατοκύριακο εγκαινιάζεται το Patras Pumptrack στην Ακτή Δυμαίων- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ με την τελική τους μορφή

Το Σαββατοκύριακο εγκαινιάζεται το Patra...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Παράκληση από από μέλη και φίλους της Λ.Ο.Π.Π η πίστα να μη χρησιμοποιηθεί έως την μέρα του event

Έτοιμες για να παραδοθούν το Σαββατοκύριακο 24 και 24 Απριλίου στους Πατρινούς, είναι οι πίστες Pump Track στο πάρκο της Ακτής Δυμαίων και οι διοργανωτές, τα μέλη και οι φίλοι της Λ.Ο.Π.Π (Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας), απευθύνουν έκκληση να να μη χρησιμοποιηθεί ο χώρος έως την μέρα του event καθώς οι εργασίες που έγιναν, απαιτούν να μην πατηθεί για κάποια 24ωρα το χώμα.

Οι πίστες κατασκευάστηκαν από τα μέλη της Λέσχης Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας «Ερυμάνθιος Κάφρος» η οποία πήρε την επίσημη νομική της υπόσταση τον Μάρτιο 2015 και αποτελείται από άτομα που επί χρόνια ασχολούνται με το ποδήλατο βουνού και την εξερεύνηση διαδρομών στα βουνά της Αχαΐας, με στόχο την οργάνωση αγώνων ορεινής ποδηλασίας, την κατασκευή νέων και τη συντήρηση υπαρχόντων μονοπατιών αλλά και τη δημιουργία χώρων άθλησης όπως οι πίστες που αποκτά η Πάτρα.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων τα μέλη της Λέσχης κατασκεύασαν δύο πίστες pump track στην περιοχή του νέου λιμανιού Πάτρας με δωρεάν και ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η πίστα pump track είναι μια χωμάτινη κυκλική διαδρομή με ειδικά διαμορφωμένες στροφές, τεχνητά κυματοειδή εμπόδια και μικρά άλματα. Σκοπός της είναι η ενδυνάμωση του αναβάτη μέσω του pumping καθώς έχει τέτοια διαμόρφωση που επιτρέπει την άνοδο της ταχύτητας χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάποιος πετάλι.

Είναι επίσης κατάλληλη για ποδηλάτες μικρότερης ηλικίας καθώς όλη η διαμόρφωση της πίστας είναι τέτοια που μόνο οι έμπειροι αναβάτες μπορούν να πάνε πραγματικά γρήγορα και να πραγματοποιήσουν εντυπωσιακά άλματα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αρκούνται στο να γυρνάνε γύρω-γύρω.

Σ.Σ. Οι φωτογραφίες είναι του μέλους της Λ.Ο.Ο.Π. Παναγιώτη Στεφανόπουλου.

 

Παναγιώτης Στεφανόπουλος: Οργώνει με το ποδήλατό του Αχαϊα και Ηλεία και χαρτογραφεί τις διαδρομές για ταξίδια σε δύο τροχούς, γνωρίζοντάς μας με έναν άλλο κόσμο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις