Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 3Η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras Innovation Quest 2016 -ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 3Η Έκ...

τελεί υπό την αιγίδα επτά θεσμικών φορέων

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 3Η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras Innovation Quest 2016 (Patras IQ 2016), η οποία από φέτος τελεί υπό την αιγίδα επτά θεσμικών φορέων: του Υπουργείου Οικονομίας- Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Παιδείας- Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

'Η έκθεση με τον πλουραλισμό των εκθετών και εκθεμάτων  εντυπωσίασε το κοινό που την επισκέφτηκε. Η προσέλευση του κόσμου στην έκθεση που διεξήχθη το τριήμερο 15-16-17 Απριλίου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο  «Ολυμπιονίκης Δημήτριος Τόφαλος»  της Αχαϊκής πρωτεύουσας,  ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς οι επισκέπτες ήταν πολλαπλάσιοι από την αντίστοιχη  περσινή διοργάνωση.

Ερευνητικές ομάδες παρουσίασαν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν επενδυτικά, καθώς επίσης συμμετείχαν και επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα που προέκυψαν από συνεργασίες με ερευνητικούς φορείς. Παράλληλα στην Έκθεση διοργανώθηκαν ημερίδες στις οποίες συμμετείχαν αναγνωρισμένοι στον επιστημονικό και επιχειρηματικό κόσμο  ομιλητές και φορείς σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και επιχειρηματικότητας συμβάλλοντας στην αποτελεσματική αξιοποίηση της καινοτομίας.

Την έναρξη της Έκθεσης τίμησαν και χαιρέτησαν με την παρουσία τους :

Η  Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας

Ο Κώστας Φωτάκης, Aναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας

Ο Ηλίας Ξανθάκος  Γ.Γ  εκ μέρους του Υπουργείο Οικονομίας  ,Ανάπτυξης και

Τουρισμού

Ο Απόστολος Κατσιφάρας Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Ο Κώστας Πελετίδης Δήμαρχος Πατρέων

Η Βενετσανα Κυριαζοπούλου Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Βασίλειος Καρδάσης πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Ο Βασίλης Τριανταφύλλου πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας

Ο Chris Σπύρου Πρόεδρος  Hellenic American University και  της Ελληνοαμερικανικής

Ένωσης Αθήνας

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Illinois

των Ηνωμένων Πολιτειών

Ο Γρηγόρης Αθανασόπουλος εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας η οποία είναι ο

χρυσός χορηγός της Έκθεσης

Στόχος της κοινής επιτροπής παρακολούθησης ως διοργανώτριας αρχής   της Έκθεσης    PATRAS IQ   είναι να καθιερωθεί ως το διαρκές ραντεβού διασύνδεσης της γνώσης της έρευνας και της καινοτομίας με το επιχειρείν προς όφελος της τοπικής και εθνικής κοινωνίας και οικονομίας .Το PATRAS IQ  να αποτελέσει την απαρχή ανάδειξης της Πάτρας ως Διεθνές κέντρο καινοτομίας και ερευνάς.

Στην 3η  Έκθεση  PATRAS IQ συμμετείχαν : Πανεπιστήμιο Πατρών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ), Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ Διόφαντος), Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ.), Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Αριστοτελείο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου (ΤΕΙ Ηπείρου), ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας, καθώς και εκπρόσωποι πανεπιστημίων και φορέων αναδιανομής καινοτομίας.

Συμμετείχαν επίσης :Γενική Γραμματεία Έρευνας και τεχνολογίας ,Enterprise Greece Και Νεοφυής επιχειρήσεις .

H κοινή επιτροπή παρακολούθησης ευχαριστεί όλους τους εκθέτες, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ,τους χορηγούς ,τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της Έκθεσης. Ιδιαίτερα τους 75 εθελοντές που στήριξαν την έκθεση και όλες τις εκδηλώσεις με άριστη παρουσία. Τέλος ευχαριστεί  την διοίκηση του ΠΕΑΚ για την άψογη φιλοξενία στο Κλειστό Γυμναστήριο   «Ολυμπιονίκης Δημήτριος Τόφαλος".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις