Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Patrinistas καθάρισαν την παραλία Καστελλόκαμπου και το χείμαρρο Χάρανδρου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι Patrinistas καθάρισαν την παραλία Κασ...

Στα πλαίσια της παγκόσμιας εθελοντικής καμπάνιας «Let’s do it Greece 2016»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε προχθές Κυριακή 17 Απριλίου 2016, η δράση μας "Καθαρισμός βυθού - ακτής της παραλίας Καστελλόκαμπου και των εκβολών του Χείμαρρου Χάρανδρου", στα πλαίσια της παγκόσμιας εθελοντικής καμπάνιας "Let’s do it Greece 2016".

Πραγματοποιείται στην Ελλάδα για πέμπτη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, φροντίζοντας έμπρακτα για την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης, καθώς χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

​Περισσότεροι από 200 συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ομάδων Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas και Gefyristas, της Ομάδας αυτοδυτών μας και του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρίου και συμμετείχαν προχθές στην δράση  μας, καθαρίζοντας τον βυθό και την ακτή της παραλίας Καστελλόκαμπου και τις εκβολές του Χείμαρρου Χάρανδρου.

 

Καθαρίσαμε κατ΄ εκτίμηση μια έκταση μεγαλύτερη των 600 μέτρων και συνολικά μαζέψαμε περίπου 120 μεγάλες σακούλες με μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια (κυρίως οργανικά υλικά όπως καλάμια, ξύλα, κλαδιά, γόπες, ρουχισμός, παπούτσια κ.λπ.) και περίπου 40 μεγάλες σακούλες με ανακυκλώσιμα σκουπίδια (χαρτιά, πλαστικά, γυαλί, αλουμίνιο, σακούλες πλαστικές - χάρτινες , κονσέρβες, φελιζόλ, λάστιχα, σαμπρέλες, αναπτήρες, ποτήρια, παιχνίδια, καλαμάκια, συσκευασίες τροφίμων κ.λπ.).

Όλα τα μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια περισυνελέγησαν από απορριμματοφόρο όχημα που διέθεσε ο Δήμος Πατρέων ειδικά για την δράση μας, ενώ τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια τοποθετήθηκαν για αποκομιδή στους ειδικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Ξεχωριστά μαζεύτηκαν περίπου 5 κιλά πλαστικά πώματα μπουκαλιών για αξιοποίηση μαζί με άλλη ποσότητα από αντίστοιχες δράσεις (αγορά αναπηρικού αμαξιδίου).

Επίσης με χορτοκοπτικά και αλυσοπρίονα του τοπικού Συλλόγου, έγινε κοπή χορταριών και κλάδεμα των δένδρων, ενώ μετά τον καθαρισμό της παραλίας, μπουλντόζες που διέθεσαν ο Δήμος Πατρέων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ειδικά για την δράση μας σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο, διαμόρφωσαν (όπου απαιτείτο) την ακτή.

Στην δράση μας, πέραν των διοργανωτών, συνέδραμαν - συμμετείχαν ενεργά:

1. Εκπαιδευτικοί και νήπια με τους γονείς τους, από το 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πατρών.
2. Εκπαιδευτικοί και νήπια με τους γονείς τους ,από το 1ο Νηπιαγωγείο Ρίου.
3. Εκπαιδευτικοί και μαθητές με τους γονείς τους, από το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ρίου.
4. Ο πρόεδρος και μέλη του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού  Συλλόγου Καστελλόκαμπου.
5. Στελέχη - εργαζόμενοι της Εταιρείας ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και συγκεκριμένα του εργοστασίου στο Δρέπανο Αχαΐας. 
6. Η πρόεδρος και αρκετοί κάτοικοι - παιδιά, από την Δημοτική ενότητα Ρίου και τον Καστελλόκαμπο.
7. Αυτοδύτες του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρίου.
8. Στελέχη - εργαζόμενοι της Εταιρίας Παναγιώτης Κερασίδης & Χρήστος Κερασίδης,  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΑΝΥΨΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
9. Μέλη πολλών Εθελοντικών Ομάδων της περιοχής.
10. Μαθητές με τους γονείς τους, από το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο.
11. Εκπαιδευτικοί με τα παιδιά τους και φοιτητές, από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
12. Δεκάδες κάτοικοι και παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

​Τον χώρο της δράσης μας επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κυρ. Απόστολος Κατσιφάρας και συνεργάτες του και συνεχάρησαν - συνομίλησαν με τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες φίλους Εθελοντές.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ :

1. Όλους τους φίλους - εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν με ανιδιοτέλεια  στον καθαρισμό του βυθού και της ακτής της παραλίας παραλίας Καστελλόκαμπου!! Η συμμετοχή σας ήταν συγκινητική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Όλοι συνέβαλαν με το τρόπο τους, μα πιο πολύ τα μικρούλια μας, τα νήπια και τα λυκόπουλα .... οι αυριανοί πολίτες αυτού του τόπου !!!
2. Την Εταιρεία ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και συγκεκριμένα το Εργοστάσιο στο Δρέπανο Αχαΐας για την επιπρόσθετη παροχή - προσφορά υλικών υποστήριξης της δράσης (πανό δράσης, σακούλες, γάντια, σάρωθρα κ.λπ.) και διοικητικής μέριμνας των συμμετεχόντων (μπλουζάκια, νερά, σάντουιτς κ.λπ.) καθώς και την οικονομική ενίσχυση του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού  Συλλόγου Καστελλόκαμπου, για την αγορά εξοπλισμού κατά κρίση του (όπως καλαθάκια - παγκάκια), που θα τοποθετηθούν αργότερα κατά μήκος της παραλίας.
3. Την Εταιρεία ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. για την παροχή - προσφορά ποσότητας αναψυκτικών για τους συμμετέχοντες εθελοντές.
4. Την Εταιρία Παναγιώτης Κερασίδης & Χρήστος Κερασίδης, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΑΝΥΨΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, για την επιπρόσθετη παροχή - προσφορά ανυψωτικού οχήματος, για την υποβοήθηση του έργου των δυτών.
5. Το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρίου, για την επιπρόσθετη συνδρομή του σε τυχόν θέματα παροχής Πρώτων Βοηθειών.
6. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Γραφείο Τύπου), για την συνδρομή - υποστήριξη, στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση - δημοσιοποίηση της δράσης μας και την παροχή υλικών υποστήριξης της (πανό Περιφέρειας, σακούλες- γάντια SANITAS, κονκάρδες , αυτοκόλλητα κ.λπ.).
7.Το Τμήμα καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, για την άψογη συνεργασία και την συνδρομή στην αποκομιδή των σκουπιδιών .
8.Την Ομάδα συντονισμού του Let's Do It Greece 2016, για την συνδρομή - υποστήριξη τους, στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση - δημοσιοποίηση της δράσης μας και την παροχή υλικών υποστήριξης της ( σακούλες- γάντια SANITAS, κονκάρδες , αυτοκόλλητα κ.λπ.). 
9. Τα ΜΜΕ Αχαΐας και Δυτικής Ελλάδαςγενικότερα (έντυπα και ηλεκτρονικά) και τους φίλους δημοσιογράφους για την ανιδιοτελή συνδρομή - υποστήριξη τους, στην όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή - δημοσιοποίηση της δράσης μας, με την ανάρτηση επαναλαμβανόμενων δελτίων τύπου, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 20 ημερών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού συμμετείχε ενεργά στο «Let’s do it Greece 2016»-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις