Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Σπαρτινός: «Ο Πελετίδης μην κρίνει εχθρούς & φίλους με το ποιος θέλει να φωτογραφηθεί μαζί του»

Κ. Σπαρτινός: «Ο Πελετίδης μην κρίνει εχ...

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή

Την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Δέδε στην Πάτρα, σχολίασε ο βουλευτής Αχαΐας με το ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός. Πέραν αυτού, ο κ. Σπαρτινός άσκησε κριτική και στον κ. Πελετίδη για τις δηλώσεις που έκανε στο Σύνταγμα εναντίον της ΡΑΠ.

Όπως είπε ο κ. Σπαρτινός για τον κ. Δέδε, «επανέλαβε με καθαρό τρόπο τα χρονοδιαγράμματα των έργων της περιοχής. Η συζήτηση που έγινε στο Επιμελητήριο, πέραν των δεσμεύσεων, είχε κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Έγιναν επισημάνσεις, γιατί βρισκόμαστε σε τέτοια καθυστέρηση. Τα έργα δεν σχεδιάζονταν με μια προτεραιότητα και με μια σειρά για να προχωράνε ομαλά, ανάλογα και με τους πόρους που μπορούσε να διαθέσει το κράτος.

Υπάρχουν ευθύνες κυβερνήσεων και αρμοδίων γι’ αυτές τις καθυστερήσεις. Ευθύνες πρέπει να αποδοθούν, αλλά υπήρχε και ένα θεσμικό πλαίσιο για τις παραχωρήσεις που είχαν γίνει και που δεσμεύει την Κυβέρνηση. Είχε γίνει με τέτοιο τρόπο, που έκανε αυτές τις συμβάσεις λεόντειες.

Έρχεται νομοθέτημα στη Βουλή για τις συμβάσεις παραχώρησης, που αλλάζει τελείως το θεσμικό πλαίσιο από δω και πέρα.

Είχανε πατήματα νομικά (οι εταιρίες) πάνω στις συμβάσεις που είχαν υπογράψει και είχαν πολλά δικαιώματα στη σχέση τους με το κράτος. Μετά επικαλέστηκαν και την κρίση. Προσωπικά δεν δικαιολογώ όλη αυτή την υπέρβαση που έγινε στο οικονομικό κομμάτι και στους χρόνους.

Μέσω νόμου προηγούμενες κυβερνήσεις νομιμοποιούσαν την αυθαιρεσία.

Τα έργα αυτά έγιναν με έναν τρόπο όχι σχεδιασμένο και άλλα φαραωνικά έργα, όπως η γέφυρα –που είναι σημαντικό έργο- έγινε πολύ γρήγορα, με τη δικαιολογία να προλάβουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί κατά τη γνώμη πολλών, το έργο αυτό κόστισε πολύ περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε. Όπως κοστίζουν στην Ελλάδα και τα χιλιόμετρα του οδικού άξονα, πολύ ακριβότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η κυβέρνηση κάνει διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους για να ολοκληρωθούν τα έργα. Όσο δεν ολοκληρώνονται, δεν είναι μόνο ότι δεν βοηθάνε την ανάπτυξη, την επιβαρύνουν κιόλας».

Ενώ για τον κ. Πελετίδη και την πορεία της Δημοτικής Αρχής προς την Αθήνα, είπε μεταξύ άλλων, «είπαμε αυτό που λέει όλη η κοινωνία στην Πάτρα. Ήταν μια προσπάθεια οργανωμένη από το ΚΚΕ. Αυτό δεν μπορεί να το κρύψει κανείς. Υπήρξε μια καλή συγκέντρωση, σαν αυτές που κάνει στο Σύνταγμα το ΚΚΕ. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά αν ακούσατε χτες τον κ. Πελετίδη, δεν ήταν ομιλία ενός Δημάρχου μιας πόλης, αλλά κομματικού στελέχους.

Που και που έβαζε μέσα στο λόγο του και τη λέξη «Πάτρα». Είναι καλό να λέμε στον κόσμο ποια είναι η πραγματικότητα. Αν πήγανε κι άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι από την Πάτρα (Σαμούρη και Πατούχας), για να βγάλουν φωτογραφίες, αυτό δεν σημαίνει κάποια διεύρυνση.

Δεν υπάρχει καμία επιθετικότητα με τον κ. Πελετίδη. Ο κ. Πελετίδης μην κρίνει εχθρούς και φίλους με το ποιος θέλει να φωτογραφηθεί μαζί του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις