Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι εργαζόμενοι αθλητές-υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής στηρίζουν την πορεία αγώνα

Οι εργαζόμενοι αθλητές-υπάλληλοι της Περ...

Στύριξη και των Εργατικών Συνδικάτων της Αττικής

Οι εργαζόμενοι αθλητές-υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής στηρίζουν την πορεία αγώνα κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα, που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και είναι σε εξέλιξη.

Με αποκορύφωμα την μεγάλη συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 10 Απρίλη, στο Σύνταγμα και καλούν τους συναδέλφους τους, να περπατήσουν μαζί το Σάββατο 9 Απρίλη τη διαδρομή  Μέγαρα – Ελευσίνα και να συμμετάσχουν στην υποδοχή της πορείας την Κυριακή στο Σύνταγμα.

Οι Αναστασιάδης Συμεών, Γεροντή Κυριακή, Καββαδία Τατιάνα, Καρατζαφέρη Ευσταθία-Γαβριέλα, Κουμανταράκης Ευτύχιος, Μηλιδάκης Ιωάννης, Μιχαηλίδης Αχιλλέας, Παυλή Ελίνα, Ρουσσάκη Έλλη και Τσόλτος Αλέξανδρος, με δήλωσή τους,

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους, τονίζουν:

«Οι εργαζόμενοι αθλητές - υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής ξέρουμε καλά πως η ζωή κερδίζεται  με αγώνα, ότι χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και μόχθος για να περπατήσεις το κάθε σου βήμα, για να πετύχεις τον κάθε σου στόχο.

Μπορεί εμείς να καταφέραμε να «κερδίσουμε» την δουλειά μας, νιώθουμε όμως τα προβλήματα των ανέργων, την αγωνία τους για το αύριο, ιδιαίτερα σήμερα που κάθε λαϊκή οικογένεια χτυπιέται από την ανεργία.

Θεωρούμε χρέος μας να ενώσουμε τις φωνές μας με όσους αγωνίζονται ενάντια στην ανεργία, για μέτρα στήριξης των ανέργων, για το δικαίωμα όλων στη σταθερή δουλειά.

Γι αυτό και στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Δημοτικής Αρχής της Πάτρας να αναδείξει το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας, την συλλογική προσπάθεια να κερδηθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, με την πορεία ανέργων από την Πάτρα ως την Αθήνα, από τις 2 έως τις 10 Απρίλη 2016.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Περιφέρειας να δώσουν το παρόν στις κατά τόπους εκδηλώσεις, να περπατήσουμε μαζί το Σάββατο 9 Απρίλη τη διαδρομή  Μέγαρα – Ελευσίνα και να συμμετέχουμε στην υποδοχή της πορείας την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 6.00 μ.μ., στο Σύνταγμα».

-Εξάλλου τα Εργατικά Συνδικάτα της Αττικής στηρίζουν και συμμετέχουν στην πορεία αγώνα και δηλώνουν μεταξύ άλλων:

«Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, για αγώνα ενάντια στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας και έχει χτυπήσει την πόρτα σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της!

Θα πρωτοστατήσουμε, συμμετέχοντας σε αυτήν, οργανώνοντας τη μαζική συμμετοχή ακόμα περισσότερων σωματείων, εργαζομένων και ανέργων από τους χώρους δουλειάς και τους κλάδους μας στην πορεία αλλά και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Αττικής.

Συμμετέχουμε στην πορεία εναντία στην ανεργία και στην μεγάλη διαδήλωση – συναυλία εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας την Κυριακή 10 Απρίλη, στο Σύνταγμα, στις 6 μ.μ.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τσακίζει ακόμα περισσότερο τους μισθούς μας, τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, το δικαίωμά μας στη σύνταξη, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κάνει λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις, φέρνει οδοστρωτήρα μέτρων που δεν αφήνουν καμία λαϊκή οικογένεια στο απυρόβλητο.

Καταδικάζει στην ανεργία ή στη μισοδουλειά, στα διάφορα προγράμματα ψευτοκατάρτισης, στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, εξασφαλίζοντας για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και το κεφάλαιο, στρατιές τσάμπα και ανασφάλιστων εργατών!»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε για Αγίους Θεοδώρους η πορεία του Δήμου Πατρέων για την ανεργία - Χοροί και τραγούδια στο κέντρο της Κορίνθου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις