Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα: Σε εξέλιξη η δεύτερη μέρα της πορείας κατά της ανεργίας - Θερμή υποδοχή σε Νικολεΐκα και Διακοπτό - ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Σε εξέλιξη η δεύτερη μέρα της πορ...

Τελικός προορισμός η πλατεία Συντάγματος

14.35: Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων σχετικά με την πορεία κατά της ανεργίας αναφέρει:

"Ξεκίνησε στις 9 σήμερα το πρωί από το Αίγιο, ένα μεγάλο μαχητικό ποτάμι διαδηλωτών, που απαιτεί άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους και συμμετέχει για δεύτερη μέρα στην μεγάλη πορεία αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα.

Επικεφαλής της πορείας είναι ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ενώ συμμετείχε μέχρι τα Νικολέικα και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος.

Λίγο πριν η πορεία βγει από το Αίγιο, πέρασε μπροστά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου εκεί τους ανέμεναν οι πυροσβέστες και υποδέχθηκαν την πορεία με χειροκροτήματα.

Η πρώτη στάση των διαδηλωτών έγινε στα Νικολέικα, όπου και τους υποδέχθηκαν το Τοπικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι των Νικολεΐκων.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νικολεΐκων, τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Δήμαρχο Αιγιάλειας.

Λίγο μετά τη 1 μ.μ., η πορεία έφτασε στο Διακοπτό.

 

ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

 

Εξάλλου χθες το βράδυ, οι διαδηλωτές από την Πάτρα, έγιναν δεκτοί με μεγάλο ενθουσιασμό καθώς έμπαιναν στην πόλη του Αιγίου.

Τερμάτισαν στην πλατεία Λαύρας, όπου τους ανέμενε πλήθος κατοίκων και εκπροσώπων φορέων. Την πορεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος.

 

Το λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Αιγιαλείας Χρήστος Τρίψας, αμέσως μετά η πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ Αχαΐας Δώρα Μαστραπά, ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Παναγιώτης Νύχτης, ενώ ο Δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος σημείωσε πως το μεγαλύτερο δεινό της κοινωνίας εκτός από τη φτώχεια είναι και η ανεργία. Διαβάστηκε επίσης, ψήφισμα στήριξης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ.

Κλείνοντας τον κύκλο των ομιλιών, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ευχαρίστησε τον κόσμο που στήριξε την πορεία και που δίνει στους πεζοπόρους δύναμη για τη συνέχεια και τόνισε: «Κάποιοι νομίζουν ότι αυτόν τον αγώνα τον κάνουμε για να δημιουργήσουμε μία κίνηση που θα έχει προσωρινό χαρακτήρα. Θα διαψευστούν, διότι σήμερα είναι η αρχή. Θα συνεχίσουμε περπατώντας μέχρι το Σύνταγμα την επόμενη Κυριακή αλλά κι εκεί δεν τελειώνουμε. Θα τελειώσουμε όταν τελειώσει και η ανεργία. Ο αγώνας μας είναι μακρύς και δύσκολος και δεν περισσεύει κανείς» κατέληξε ο Δήμαρχος Πατρέων, καταχειροκροτούμενος.
Αμέσως μετά, ξεκίνησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ακολούθησε λαϊκό γλέντι".

10.36 Ξεκίνησε η δεύτερη μέρα της μεγάλης πορείας για την ανεργία που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων.

Οι οδοιπόροι διανυκτέρευσαν το βράδυ της Κυριακής στο αθλητικό κέντρο στο Αίγιο και λίγο μετά τις 9 σήμερα το πρωί ξεκίνησαν τη σημερινή τους διαδρομή μέχρι την Ακράτα.

Στο δρόμο θα ανταμώσουν και με όσους έρχονται από Πάτρα και Αθήνα για να ενισχύσουν την μεγάλη πορεία. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το 902.gr

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Συνεχίζεται σήμερα η μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από την Πάτρα κι έχει τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος και αίτημα την καταπολέμηση της ανεργίας. Σήμερα οι διαδηλωτές μαζί με τους Δημάρχους Πατρέων, Αιγιάλειας και Καλαβρύτων συνεχίζουν τη διαδρομή τους.

Χθες ξεκίνησαν από την Πάτρα και διανυκτέρευσαν στο Αίγιο, στο Κλειστό Γυμναστήριο.

Δείτε εδώ τι έγινε την Κυριακή, πρώτη ημέρα της πορείας

Οι διαδηλωτές έφτασαν στην πόλη του Αιγίου από την Πάτρα με τα πόδια, όπου και θα διανυχτερεύσουν, λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Εκεί στην πλατεία Αγίας Λαύρας τους περίμενε ο δήμαρχος Δήμαρχο Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, φορείς συνδικάτα και εργατικά σωματεία της περιοχής, οι οποίοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους διαδηλωτές.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Παναγόπουλος, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, θα συμμετάσχουν το πρωί της Δευτέρας στην κινητοποίηση κατά της ανεργίας.

Ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορούς και τραγούδια.

Σε όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή, για τη δεύτερη μέρα της μεγάλης πορείας αγώνα κατά της ανεργίας στο τμήμα Αίγιο – Ακράτα, ξεκίνησαν για το Αίγιο σήμερα με πούλμαν , στις 7 το πρωί από την Ακτή Δυμαίων, στο ύψος του Ι.Ν. Άγιος Ανδρέας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Από τη eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις