Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ολυμπία Οδός: Ξεπέρασε το γεφύρι της Άρτας - Ούτε το 2020 δεν θα παραδοθεί. Δυστυχώς!

Ολυμπία Οδός: Ξεπέρασε το γεφύρι της Άρτ...

Γράφει ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Πατρέων

Μου κάνει εντύπωση πραγματικά που ενώ το  αρμόδιο υπουργείο ενημερώνει πως το έργο έχει εκτελεστεί σε ποσοστό 75%, δεν  έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία ούτε ένα χιλιόμετρο  σε διπλή κατεύθυνση.

Ιδού η απορία: οι τοπικοί φορείς το πιστεύουν ;Δεν αντιδρά κανείς.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις για να καταλάβει ότι το έργο βρίσκεται περίπου στο 50% και ότι ο τρόπος εκτέλεσης του έργου δεν αποβλέπει στην αποπεράτωση του  αλλά στην επιβράδυνσή του. Τα συνεργεία είναι σαν τους φαντομάδες, την μία ημέρα εμφανίζονται σε κάποιο σημείο την άλλη ημέρα εξαφανίζονται.  Δεν υπάρχει έτσι συνέχεια εργασιών συντονισμός αποτελεσματικότητα και βέβαια αυτό σημαίνει οικονομική επιβάρυνση και καθυστέρηση .

Παράδειγμα ο κόμβος του Ρίου: με χρονοδιάγραμμα περαίωσης του 6 έξι μηνών, το έργο καρκινοβατεί για περισσότερο από δύο χρόνια και οι πολίτες παρακολουθούν ένα έργο θεατρικό που παίζεται    χωρίς τον ελάχιστο σεβασμό στους χρήστες και πληρωτές  με κακή σήμανση, κακοτεχνίες με μια προκλητική αδιαφορία και η ταλαιπωρία να  συνεχίζεται εκνευριστικά. Αυτό συμβαίνει σε όλο το μήκος της Ολυμπίας οδού και το έργο δεν τελειώνει.

Σε όλο αυτό αν προσθέσει κανείς τις φοβερές ταχύτητες με τις οποίες  λειτουργεί η δικαιοσύνη στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων  συμπληρώνεται το θεώρημα του Ελληνικού συστήματος εξουσίας <<δεν βαριέσαι κάποτε (,στο άπειρο βέβαια) θα τελειώσει>>.

Η Ολυμπία οδός όμως πρέπει να τελειώσει μέχρι τον Μάρτιο του 2017, λένε οι Ευρωπαίοι που βάζουν και αυτοί κάτι <<ψιλά>> και αν δεν παραδοθεί μέχρι τότε θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που είναι <<χοντρά >> και το θεώρημά μας τι γίνεται;

Γιατί θα τιμωρηθεί κανένας; Όχι βέβαια. Τα κορόιδα την πληρώνουν.

Παρακολουθεί άραγε καμιά υπηρεσία του δημοσίου το χρονοδιάγραμμα   εκτελέσεως και προόδου του έργου; Είμαστε και ανεπίδεκτοι μαθήσεως βέβαια , τόσες φορές μας το έχουν ειπεί εκείνοι οι δανειστές, <<ανάλογα με την πρόοδο εφαρμογής των συμφωνηθέντων λένε θα καταβάλλεται το χρήμα >>, στην συγκεκριμένη περίπτωση γιατί δεν κάνουμε  το ίδιο και εμείς δηλαδή να ελέγχουμε την εκτέλεση του έργου και ανάλογα με την πρόοδο  να καταβάλλονται η όχι τα διόδια π.χ. ως Ρήτρα καλής εκτέλεσης και προόδου των εργασιών.  Υπάρχει αυτό στην Ελλάδα;

Και οι φορείς της πόλης μας τι κάνουν ; Πεζοπορούν.

Είναι μια ευκαιρία βέβαια με την πεζή πορεία προς Αθήνα  ο Δήμαρχος να διαπιστώσει την κατάσταση του δρόμου και να αλλάξει κατεύθυνση  πηγαίνοντας προς το Υπουργείο Δημοσίων έργων η όπως αλλιώς το ονομάζουν μήπως και βγει τίποτα από την πορεία  .Από την άλλη γεννιέται το  ερώτημα πως προσπαθεί η Δημοτική αρχή της Πάτρας να μειώσει την ανεργία κάνοντας αύξηση στα δημοτικά τέλη(4,5 ευρώ/τ.μ.)  σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της περιοχής  ; Ψάχνει μετά για την ανάπτυξη και την μείωση της ανεργίας κάπου στην κακιά σκάλα στον Προκρούστη και στον παραλογισμό .

Καλό είναι λοιπόν να απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο , να ζητήσει χρονοδιάγραμμα προόδου του έργου και να συστήσει και μια επιτροπή από τεχνικούς για την παρακολούθηση των εργασιών ώστε και να πιέζει και να μην μας κοροϊδεύουν οι μεγαλοεργολάβοι μαζί και το υπουργείο, με το βαρύγδουπο όνομα<< Υπουργείο Υποδομών ,Μεταφορών και Δικτύων>>, ότι το έργο έχει εκτελεστεί σε ποσοστό 75%. Η αποπεράτωση της Ολυμπίας οδού είναι αναπτυξιακό έργο   και σε συνδυασμό και με το τρένο μπορεί να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας μειώνοντας την ανεργία που είναι και ο στόχος της πορείας. Κε Δήμαρχε  πέρασε και από την Γούναρη και Μαιζώνος  στην συνέχεια  και ρώτησε που βρίσκονται οι απαλλοτριώσεις  του τρένου και πίεσε  μήπως και  εκδοθούν οι αποφάσεις γρήγορα και έλθει και το τρένο , που  μάλλον θα  μας φύγει και θα το χάσουμε όπως και τόσα άλλα. Με αυτές τις κινήσεις ίσως  να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα στον αγώνα της πεζοπορίας, πέρα από την πολιτική σκοπιμότητα .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις