Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δικηγόροι προσφέρουν εθελοντικά νομική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες

Πάτρα: Δικηγόροι προσφέρουν εθελοντικά ν...

Περίπου 70 νομικοί της πόλης συμμετέχουν στην προσπάθεια

Εθελοντική ομάδα εργασίας με την οποία θα συνδράμουν τους πρόσφυγες και μετανάστες με τις νομικές τους γνώσεις έχουν συστήσει δικηγόροι του Συλλόγου της Πάτρας. Μέχρι στιγμής σε αυτή την ομάδα συμμετέχουν περίπου 70 δικηγόροι και σύμφωνα με τους εμπνευστές της κίνησης πρόκειται για μια ειδική επιτροπή που θα μπορεί να παράσχει κάθε δυνατή νομική υποστήριξη προς τους πρόσφυγες που το έχουν ανάγκη.

Για την πρωτοβουλία αυτή, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», η εκ των συμμετεχόντων δικηγόρων Ελισάβετ Νικολακοπούλου.

Όπως σημείωσε η Επιτροπή θα έχει παρέμβαση σε πολλούς τομείς ενώ το ενδιαφέρον των δικηγόρων της πόλης είναι εξαιρετικό ενδιαφέρον: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Άλλοι θα ασχοληθούν με την ενημέρωση των συναδέλφων περί του προσφυγικού δικαίου, άλλοι με τα ασυνόδευτα ανήλικα, άλλοι με τις  γυναίκες, άλλοι με την ανθρωπιστική πλευρά, άλλοι με μια παρέμβαση στους χώρους φιλοξενίας που μπορεί να δημιουργηθούν στην περιοχή μας, άλλοι θα ενημερώσουν τους πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους.

Παράλληλα συζητείται μια εθελοντική βοήθεια στην υποβολή αιτήσεων ασύλου εάν προκύψει αυτή η ανάγκη». Επίσης εξήγησε ότι οι εθελοντές δικηγόροι σχεδιάζουν το προσεχές διάστημα να αναλάβουν πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στη Μυρσίνη Ηλείας.

«Παράλληλα σκεπτόμαστε να πραγματοποιήσουμε και επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας εκεί για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και να βοηθήσουμε. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει διάθεση να συμβάλουν οι συνάδελφοι, έχουν αποδεχθεί την κατάσταση και έχουν πολύ μεγάλη θέληση να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας», συμπλήρωσε η κυρία Νικολακοπούλου.

Τέλος το Σάββατο 2 Απριλίου ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας διοργανώνει, στην αίθουσα συνεδρίων του (Φιλοποίμενος 23), ημερίδα για το προσφυγικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις