Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι χορευτές από την Πάτρα που "σάρωσαν" τα μετάλλια στο Italian Open Dancesport του Μιλάνου- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι χορευτές από την Πάτρα που "σάρω...

Τριπλή διάκριση στο μήνα Μάρτιο για το αθλητικό ζευγάρι χορού της Πάτρας Patrick Kolodziejski και Δήμητρα Γκεζερλή

To χρυσό έφεραν στις αποσκευές τους ο Patrick Kolodziejski & η Δήμητρα Γκεζερλή από την συμμετοχή τους στο Italian Open Dancesport που πραγματοποιήθηκεστις 13 Μαρτίου στο Μιλάνο, στην κατηγορία Adults  Standard 5 dance.
Επίσης  στο Αthens DanceSport Open 2016 κατέλαβαν το χρυσό στην κατηγορία Athens Stars Adults Standard και το χάλκινο στην κατηγορία Adult  IDSA  European Cup  Adults Standard .

O Patrick Kolodziejski γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πολωνία . Ξεκίνησε τα πρώτα βήματα στο χορό σε ηλικία 9 ετών ως χόμπι στην αρχή ,αλλά πολύ σύντομα άρχισε να προπονείται σε αθλητικό επίπεδο με κορυφαίους προπονητές της Πολωνίας . Κατέλαβε τις πρώτες θέσεις για σειρά ετών στα πρωταθλήματα της Πολωνίας  σε 10 χορούς. Το 1999 με την ντάμα μου Αnna  Brycka ήταν  στα 10 καλύτερα ζευγάρια της Πολωνίας .

Σε ένα ταξίδι του στην Ελλάδα το 2001 για διακοπές του έγιναν προτάσεις από σχολές στην Αθήνα να παραδόσει σεμινάρια για τον αθλητικό χορό. Από τότε παραδίδει μαθήματα και προπονεί ζευγάρια και ομάδες σε Αθήνα , Πάτρα , Κρήτη διδάσκοντας international style standard και latin . Παράλληλα τελείωσε βοηθός φυσικοθεραπευτή  στην Ελλάδα . Από το 2010 με τη παρτενέρ του, Δήμητρα Γκεζερλή αντιπροσωπεύουν σε αθλητικό επίπεδο την πόλη της Πάτρας σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σημαντικές διακρίσεις και τίτλους κατακτώντας τις πρώτες θέσεις όπως : Πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΙDTA στους standard χορούς (Φεβρουάριο 2014).

Δεύτερη θέση στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό χορού Salonika Open στους standard χορούς (Απρίλιο 2014).

Πρώτη θέση στο Διαγωνισμό ΙDTA στους standard χορούς (Απρίλιο 2014).

Πρώτη θέση Κύπελο Ελλάδος standard χορούς ( Μάιο 2015).

 

 

Αθλητικός χορός

Ο αθλητικός χορός μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα αλλά είναι αρκετά  διαδεδομένος όμως διεθνώς .

Ο αθλητικός χορός διαφέρει από τον κοινωνικό χορό που όλοι γνωρίζουν , γιατί οι αθλητές χορού απαιτείται να έχουν ιδιότητες που συναντώνται στα αθλήματα:.

Παγκοσμίως οι αγωνιστικοί ballroom χοροί θεωρούνται ένα «καλλιτεχνικό αθλητικό γεγονός» γιατί απαιτείται : α) Φυσική δύναμη. Οι ballroom χοροί όσον αφορά την εντατικότητα των κρατημάτων και τη δυσκολία εκτέλεσης μπορούν να συγκριθούν με το χορό στο πάγο (πολλοί συνδυασμοί στον χορό στον πάγο προήλθαν από τους χορούς αυτούς) .

β )Ευελιξία και συντονισμός. Αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τους ελιγμούς στο παρκέ και για την εκτέλεση των χορογραφιών.

γ)Μουσικότητα. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να επιδεικνύουν την αντίληψη τους όσον αφορά τη μουσική και το ρυθμό .

δ)Αντοχή.  Οι αγώνες στην χοροαθλητική διεξάγονται σε μερικούς γύρους –από τους προκριματικούς έως τον ημιτελικό και τον τελικό.

ε)Πειθαρχία και ομαδικό πνεύμα.

στ)Χάρη και στυλ . Απαιτείται πλαστικότητα κινήσεων και ελκυστική εμφάνιση .

Ο αθλητικός χορός απευθύνεται σε παιδιά , εφήβους, νέους και ενήλικες και είναι ένα ομαδικό άθλημα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight