Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαρία Κυριακοπούλου - Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε και να διδαχθούμε από την ιστορία

Μαρία Κυριακοπούλου - Η επέτειος της 25η...

Τόνισε ακόμα ότι χρειαζόμαστε μια πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη με ισότητα και δημοκρατία

Η Μαρία Κυριακοπούλου πρώην Βουλευτής Αχαΐας και νυν Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της «Κοινωνικής Συμφωνίας, με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η επέτειος των 195 χρόνων από την εξέγερση των Ελλήνων ενάντια στον τούρκικο ζυγό, μετά από τέσσερις αιώνες σκλαβιάς, μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε και να διδαχθούμε από την ιστορία.

Είναι οι ιδέες και  οι αξίες που συναντήθηκαν με τους αγώνες και μας σφυρηλάτησαν με το διαρκές αίτημα για την υπεράσπιση των ιδανικών, της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Είναι τα μεγάλα μας ιδανικά, η σπουδαία κληρονομιά μας στο διηνεκές, που μας δίνει τη δύναμη και την πίστη να αντιστεκόμαστε σε όσους μας στερούν την Ελευθερία και τσακίζουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ιδιαίτερα σήμερα η μνήμη είναι παρούσα διότι παρούσες είναι οι προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας και χρειαζόμαστε μια νέα εθνική λαϊκή ενότητα που θα μας ενώνει στην  υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Σήμερα η Ευρώπη αλλά και η ανθρωπότητα βιώνει μια γενικευμένη ανασφάλεια,  προσφυγιά,  μετανάστευση, τρομοκρατία και  βαθειά  ύφεση που συνοδεύεται από ανεργία και άγρια λιτότητα.

Χρειαζόμαστε μια πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη με ισότητα και δημοκρατία ενάντια στο συντηρητισμό και την ανελευθερία που τροφοδοτούν ακραίες και βάρβαρες πολιτικές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις