Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέο βίντεο με σκηνές από την τραγωδία στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών- "Ήξεραν εκ των προτέρων οι βελγικές Αρχές"

Νέο βίντεο με σκηνές από την τραγωδία στ...

Αύριο στις 17.00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφαλείας

21:23 Οι βελγικές υπηρεσίας ασφαλείας, αλλά και οι μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών της Ευρώπης είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων και με ακρίβεια για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ωστόσο φέρονται να μην ανταποκρίθηκαν στις προειδοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ισραηλινής Haaretz, οι βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας γνώριζαν με «υψηλό βαθμό βεβαιότητας» και έγκαιρα πως οι επιθέσεις των τζιχαντιστών θα σημειώνονταν στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών. Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αντίδραση των βελγικών αρχών ήταν περιορισμένη για την σοβαρότητα και την αμεσότητα της προειδοποίησης.

Η Haaretz γράφει πως οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες οργανώθηκαν από τη Ράκα, την έδρα του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ο πυρήνας των τζιχαντιστών που χτύπησε τις Βρυξέλλες είχε στενή σύνδεση με τον πυρήνα που εξαπέλυσε τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο. Μάλιστα φαίνεται πως και οι δύο ήταν μέρη της ίδιας τρομοκρατικής ομάδας με «εγκέφαλο» τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος προετοίμασε και συμμετείχε στην επίθεση στο Παρίσι.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ διέφυγε από το Παρίσι μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου και βρήκε κρησφύγετο στις Βρυξέλλες, όπου και συνελήφθη τελικά την περασμένη εβδομάδα από τις βελγικές αρχές. Η σύλληψη του Αμπντεσλάμ αποτέλεσε προφανώς το έναυσμα για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, καθώς κατά την ανάκριση θα μπορούσε να δώσει πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια των τζιχαντιστών. Μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ, σημειώνει η εφημερίδα, οι αρχές θα έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα για κάποια επίθεση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

 

19:45 Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε ότι ένας από τους δράστες της επίθεσης είχε συλληφθεί στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2015, και απελάθηκε στην Ολλανδία. Μάλιστα, πρόσθεσε πως το Βέλγιο αγνόησε την προειδοποίησή των τουρκικών αρχών ότι ο "εισβολέας" ήταν μαχητής.

Την ίδια ώρα, σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ, Yisrael Katz, στο Israel Radio: "Αν στο Βέλγιο συνεχίσουν να τρώνε σοκολάτες και να απολαμβάνουν την καλή ζωή με τον φιλελευθερισμό και τη δημοκρατία τους, και δεν καταλαβαίνουν ότι κάποιοι μουσουλμάνοι σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν θα μπορέσουν ποτέ να τους αντιμετωπίσουν".

Ένα νέο βίντεο με τις τραγικές στιγμές που διαδραματίστηκσν λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών  κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Στο μεταξύ, αύριο στις 17.00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφαλείας και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ολλανδικής προεδρίας. Η συνεδρίαση γίνεται κατόπιν αιτήματος του Βελγίου και θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε κόκκινο συναγερμό εξακολουθούν να βρίσκονται οι Βρυξέλλες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Τρίτη στην βελγική πρωτεύουσα.

Τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν αυστηρά, ενώ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το μετρό των Βρυξελλών θα κλείσει από τις  7μ.μ.

Κλειστό θα παραμείνει το αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών καιι την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.

Την ανακοίνωση έκανε το βελγικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων.

Βέλγος εισαγγελέας: Ο Ναζίμ Λαχράουι δεν έχει ακόμα συλληφθεί – Βρέθηκε η «διαθήκη» του καμικάζι Ιμπραήμ σε καλάθι αχρήστων- Κλειστό έως την Πέμπτη το Ζαβεντέμ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις